אליוס פז, ראש דסק גרמניה בתנועת בני עקיבא העולמית, ומי שייסד את משלחת בני עקיבא בגרמניה ב2015 , הלך אתמול לעולמו לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן, והוא בן 34.
פז התחיל את תפקידיו בתנועה כשליח צעיר בגרמניה. בהמשך, הקים שם את "ההכשרה" תוכנית שנתית של בני עקיבא העולמית הקיימת בסניפים שונים בעולם. התוכנית מיועדת לחניכי התנועה, בני כיתות י', המגיעים לשנה לישראל ומכירים את הארץ באמצעות תוכניות לימוד, התנדבויות, טיולים והיכרות עם חלקים שונים בחברה הישראלית.
כשליח בגרמניה הכיר את נעה קמפינר, שליחה אף היא, ומאוחר יותר הם התחתנו ועמדו בראש המשלחת המורחבת, פרי תוכנית שהגה פז כדי לחזק את הזהות היהודית של בני הקהילות בגרמניה ולהילחם בתהליך ההתבוללות. לאחר שאובחנה אצלו המחלה נאלצו משפ' פז לסיים את השליחות וחזרו לארץ. כאן התגוררו במצפה יריחו ופז המשיך את עבודתו כראש דסק גרמניה במשרדי התנועה. הלוויתו נערכה אתמול במישור אדומים בהשתתפות מאות אנשים, בני משפחה וחברים מהתנועה.
מתוך דברים שנשא מזכ"ל בני עקיבא העולמית, רועי אביקסיס, בהלוויה: "אליוס, קראנו לך בעל החלומות. בעל חלומות כי כאבת את יהדות גרמניה, הצבת חזון ויעדים ברורים, היתה מוכן להלחם עליהם בלי לוותר. לפעמים נתפסת כהוזה, לא מציאותי. לא מחובר. הייתי אובד עצות מול העקשנות שלך. כשניסיתי לרכך אותך קצת- היית מסתכל עלי ומבהיר לי לא יילך לך. חבל על המאמץ. אך בניגוד ל"בעלי חלומות" אחרים המסתובבים בינינו הייתי חולם ומגשים. חכם, חריף, עקשן וביצועיסט מהמדרגה הראשונה. השגת את מבוקשך. אם לא דרך הדלת- דרך החלון. אם לא בדרך, המלך בדרך חתחתים.
בוועידה העולמית שהתקיימה ב-2015, בחרנו להעלות על נס את העשייה שלך בגרמניה. עמדת גאה על הבמה. למחרת הלכת לבדיקה שגרתית אז קבלת תוצאות מצערות שהכריחו אתכם לחזור מהשליחות. וכך במשך 4 שנים עלויות ומורדות ואליוס לא מרפה מהחלומות. תוך כדי טיפולים קשים, אשפוזים, כאבים, הוא מגיע למשרד מבקש כמה דקות להתאפס ומתחיל לירות לכל עבר. עוד שליחים, עוד חניכים בתוכניות. ומול עיניך פתאום אנחנו מגלים שגרמניה פורחת. המשלחות הכי גדולות לאירועים האירופאיים אלו הגרמנים. אתה לא מצליח להגיע לרוב אירועים אבל אנחנו מספרים לך. אליוס – החלומות שלך מתגשמים.
אליוס- היית מפקד שהצעיד אחריו חיילים. כולם הביטו בך וסמכו עליך. דקלמו את משנתך. הבטתי בך בהשתאות. כשבקרנו בגרמניה- פגשנו את החניכים והמדריכים שלך. כולם שלך. ממש. סחפת את כל התנועה למען יהדות גרמניה, לפעמים היו אומרים לנו "נפלתם על הראש מכל העולם אתם מדברים רק על גרמניה!". אליוס-. איני יודע אם השארת לנו ,לחברים מבני עקיבא, צוואה כתובה אך ברור לנו שבכל הקשור למפעל חייך השארת לנו תוכנית עבודה ברורה- לאן ואיך עלינו לצעוד- את התוכנית הזאת לא נכניס למגירה. נמשיך לשים אותה במרכז העשייה התנועתית- אנחנו חבים זאת לך אליוס יקר."
אליוס פז הותיר אחריו אשה וארבעה ילדים. יושבים שבעה בבית המשפחה ברחוב המוריה 150 מצפה יריחו. יהיה זכרו ברוך.
מה דעתך בנושא?
9 תגובות
0 דיונים
רבקה פז
אני ממש אהבתי אותו הוא היא מצחיק וקיבלתי הרבה מהכישרונות שלו ואני עכשו בת 10 ואני הבת השלישית שלו אני מעוד שמחה שהוא האבא שלי הוא האבא הכי נהדר ביקום
10:49 18.10.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
למה?
יש שם מלא אנשים טובים בגן עדן והמון אנשים שמחפשים את הגיהנום, אז דווקא הוא?
13:17 13.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מחלה ארורה!!!!
כל כך צעיר..
09:44 12.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מוריה
איזה צער. נראה בחור מדהים וקורן טוב לב. שהקבה ישלח נחמה למשפחה
07:52 12.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עילוי נשמת
בחול שלא כמו בארץ בני עקיבונים זה הצלה מהצבוללות
06:28 12.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א.פ
אל תדעו צער לעולם.
20:15 11.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אסתר
מהקדוש ב"ה שיזרז את הגאולה
17:01 11.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלוש שלמה
פועלו יהיה לעד כשליח עם ישראל ועתידה יהיי זכרו ברוך,
14:02 11.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גםשם
זה השם המלא
13:48 11.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר