מבזקים
סרוגים

"מפלגת מדף": דרך נוספת של שקד לעמוד בראש

בחדשות 12 דווח כי איילת שקד ניהלה מגעים עם גורמים שיש להם מפלגות מדף, במטרה לקחת מפלגה ולעמוד בראשותה- ובכך לשפר את מצבה בימין. מקורביה הכחישו: "האופציות היחידות הן אלא שמונחות כרגע על השולחן"

ג' סיון התשע"ט
"מפלגת מדף": דרך נוספת של שקד לעמוד בראש

האם כך איילת שקד תעמוד בראשות הימין? בימים האחרונים שרת המשפטים לשעבר ניהלה מגעים עם מספר גורמים שונים, במטרה להקים מפלגה משלה- כך דווח הערב (חמישי) בחדשות 12.

על פי הדיווח, שקד ניהלה בימים האחרונים מגעים עם גורמים שיש להם מפלגות מדף אבל לא עושים בהם שימוש, במטרה לקחת את אחת המפלגות ולעמוד בראשה בבחירות הקרובות. בכך שקד מקווה לשפר את מיצובה בימין, כשתוכל להגיע לעמדת כח ולעמוד בראש רשימה מאוחדת של מפלגות הימין.

שתי המפלגות שנשקלו הן מפלגת "תקווה" של אריה אלדד ומפלגת אח"י של אפי איתם- אותה מפלגה שדרכה שוריין אלי בן דהן בליכוד. עם זאת, לשקד עדיין יש הצעות מהבית היהודי, הימין החדש והליכוד.

עם זאת, גורמים במפלגות הימין תקפו את המהלך. "שקד מתנהלת כמו ציפי לבני של הימין, בכל יום פועלת ממפלגה אחרת" אמר גורם באחת המפלגות לחדשות 12. "יש תחושה שהיא רק מחפשת מקום נוח לחנות בו". מנגד, מקורביה של שקד אמרו כי היא קיבלה את ההצעות הללו, ולא יזמה אותם בעצמה- כשאף דחתה אותם על הסף. לדברי מקורביה, "האופציות היחידות הן אלו שמונחות כרגע על השולחן".

איילת שקד חוזרים לקלפי מפלגת מדף