היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט הגיש היום (חמישי) לבג"ץ את תגובתו לעתירת התנועה לאיכות השלטון, הדורשת ממנו לקיים לאלתר שימוע לראש הממשלה, לאחר שהאחרון דרש לדחות את השימוע בשל הבחירות.
מדלבליט דחה את בקשת פרקליטי נתניהו וקבע כי דין העתירה להידחות על הסף, בתשובה שהגיש נכתב "יודגש כי מוסד השימוע אינו מהווה תחליף למשפט, ואין תכליתו לשמש מעין 'משפט זוטא'. מטרת השימוע היא לאפשר לחשוד להציג טענותיו ולשכנע, כי חומר הראיות בעניינו או אינטרס הציבור אינם מצדיקים הגשת כתב אישום נגדו."
במכתב ששיגר היום ד"ר גיל לימון, עוזרו הבכיר של היועץ המשפטי לממשלה, אל עו"ד חדד, הוא משיב כי היועץ המשפטי לממשלה שקל את הדברים, ולאחר שקילת מכלול השיקולים והאינטרסים הרלוונטיים מצא, כי בנסיבות העניין אין הצדקה להיעתר לבקשה ולשנות מהמועדים שנקבעו לקיום השימוע, וזאת מהטעמים שפורטו בהרחבה במכתב. לנוחותכם, מצורף מכתב התשובה של ד"ר לימון, שצורף כנספח לתגובה המקדמית. התגובה המקדמית הוגשה באמצעות עורכי הדין יונתן ברמן ואודי איתן ממחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה.
בתגובה צוין, כי לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה שקל בכובד ראש את בקשת ראש הממשלה לדחות את השימוע, הוא החליט לקבוע את מועד השימוע לימים 2.10.19 ו-3.10.19, ונגד החלטה זו הוגשה העתירה. לאחר הגשת העתירה, פנה בא-כוחו של ראש הממשלה, עו"ד עמית חדד, וביקש כי נוכח החלטת הכנסת על התפזרותה ועל קיומן של בחירות נוספות ביום 17.9.19, יידחה מועד השימוע למועד סביר לאחר קיום הבחירות.
לפי הנטען בפניה, דחיה זו נדרשת מפאת הצורך בהיערכותו של ראש הממשלה עצמו לשימוע, ומפאת העובדה כי בתקופת הבחירות ובתקופת הקמת הממשלה שלאחריה, יהיה עסוק במיוחד, לאור תפקידו כיו"ר הליכוד, בצד היותו ראש ממשלת ישראל.





תגובות
שימוע לנתניהו הנושא נהפך לרמה מאד ירודה שלא מתאימה לראש ממשלה עם לא היה כלום ולא יהיה כלום מדוע מר נתניהו מפחד גש לשימוע כמו גבר תצא צודק תמשיך הלאה כמו גדול ולא ותעמוד למשפט צדק תפרוש כמו גדול כיאה לגבר שלא מפחד תפנה מקום למי שמסוגל לעמוד בראש הפירמידה ולזכות בגדול כך הליכוד יוכל לרוץ לבחירות צח ונקי ולזכות ברוב מנדטים להקים ממשלה נקיה מכל רבב דמוקרטים ללא חוקים מוזרים ומיותרים ולצמצם את מספר השרים כמה שיותר מהציבור יוכל להנות מתקציבים נאותים יותר קצבת זיקנה יותר לחלשים נכים ניצולי שואה תרופות והצלת חיים ולא שרים עורכי דין חבל על הכספים המבוססים ותהיה ממשלה יציבה ל 4 שנים בהצלחה לכולנו והצלחה למר נתניהו להוכיח את חפותו מחוץ למערכת כאזרח מין השורה כולנו שווים בחוק שבועות שמח חג שמח
עוד חוכמולוג מהשמאל הבזוי כל האשמות הן בזויות ... כמו היוזמים והתומכים כולם בזויים... וטמאים.
ביבי באמת נפעם הגזמת.עכשיו מתחילה לחשוב שביבי דחה במכוון את הבחירות רק בגלל שיהיה לו חסיון כראש הממשלה ביבי עבר את הטעם הטוב. בגלל זה אני כועסת עליך כי חשבת רק על עצמך. חר דאגת לא על מליוני שקלים לחינם שהעם ישלם.פעם חשבתי שכל דבר בשביל העם חשוב לדאוג לנו. לא ביבי הגזמת באמת לך הביתה.אהחק בליכוד אבל לא רוצה אותך כראש ממשלה.
לפטר את היועץ לאלתר כמדומני שהחוק מתיר לשר המשפטים לפטר את היועץ לאלתר יחד עם כל החונטה בקיצור לנקות את האורוות