טעים להכיר: קנלוני חגיגי במילוי גבינות לשבועות

מחפשים רעיון מקורי לשולחן החג? הכירו את המתכון למאפה קנלוני במילוי גבינות ורוטב עגבניות שייקח אתכם היישר לאיטליה בחג השבועות הקרוב

טעים להכיר: קנלוני חגיגי במילוי גבינות לשבועות
  (צילום: אפיק גבאי)

מתכון למאפה קנלוני חגיגי 

מחפשים רעיון מקורי לשולחן החג? הכירו את המתכון למאפה קנלוני במילוי גבינות ורוטב עגבניות שייקח אתכם היישר לאיטליה בחגיגות שבועות

מצרכים:

2-3 חבילות קנלוני (פסטה גדולה וחלולה)
2 חבילות (500 גרם) גבינת ריקוטה
150 גרם גבינה בולגרית או פטה
3 שיני שום, כתושות דק
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת דק
1 ביצה
3 כפות קמח
מלח ופלפל שחור
1 ו-1/2 צנצנות רוטב עגבניות ובזיליקום
1/3 כוס גבינת פרמזן, מגורדת דק (בנוסף)
להגשה:
עלי בזיליקום

תבנית עגולה, מתפרקת, בגודל 20 ס"מ או רינג

אופן הכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים ריקוטה, בולגרית, שום כתוש, גבינת פרמזן, ביצה, קמח, מלח ופלפל.

2. מעבירים לשקית זילוף (או בעזרת כפית) וממלאים את צינורות הקנלוני.

3. שמים בתחתית תבנית עגולה 1/2 צנצנת רוטב עגבניות ומסדרים את הקנלוני בעמידה כמה שיותר צפוף וצמוד לדפנות התבנית ולאחר מכן שופכים מעל את יתרת הרוטב (צנצנת) ומפזרים גבינת פרמזן מגורדת.

4. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.

5. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 15-20 דקות עד הזהבה. מאפשרים לפשטידת הקנלוני להתקרר מעט ולהתייצב לפני שחותכים.

ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים.

בתאבון!

=====================

התכון באדיבות המותג ברילה

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
לא טוב
דניאל | 07-06-2019 19:41
מתכון לא נכון בכלל כמות המלית לא מספיקה בכלל או לעבור למתכון אחר או מראש להגדיל כמויות פי 2