מהמעורב ועד החומוס: 5 המתכונים הכי ירושלמים

לכבוד יום ירושלים, אספנו עבורכם 5 מתכונים שהפכו לחלק בלתי נפרד מירושלים, מהמעורב והחומוס ועד לבקלוואה. כך שגם אם לא זכיתם השנה לעלות לבירה תוכלו לגמרי לחגוג במטבח

מהמעורב ועד החומוס: 5 המתכונים הכי ירושלמים
  (צילום: Yossi Zamir/ Flash 90)

חגיגה ירושלמית במטבח: לכבוד יום ירושלים, אספנו עבורכם 5 מתכונים שהפכו לחלק בלתי נפרד מירושלים, מהמעורב והחומוס ועד לבקלוואה. כך שגם אם לא זכיתם השנה לעלות לבירה תוכלו לגמרי לחגוג במטבח.

מכירים עוד מאכלים ירושלמים שאי אפשר בלעדיהם? ספרו לנו בתגובות

1. מעורב ירושלמי

לא סתם נקראה התערובת המופלאה הזו, על שם העיר האהובה שלנו.

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
400 גרם חזה עוף
400 גרם כבד עוף צלוי
1 בצל גדול
1 כף הל טחון
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף קינמון טחון
1 כף ג'ינג'ר טחון
1/2 כף פלפל אנגלי טחון
1/2 כף אגוז מוסקט טחון
1 כפית פפריקה
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. קוצצים את נתחי העוף והכבדים הצלויים לקוביות בגודל סנטימטר וחצי ופורסים את הבצל לטבעות.

2. מערבבים בקערה את קוביות העוף, הכבדים, טבעות הבצל, התבלינים ושמן הזית ומשרים למשך 5 שעות עד יממה.

3. מחממים מחבת או פלנצ'ה ומוסיפים את תערובת העוף המתובלת ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עד להשחמה טובה.

4.מגישים את המעורב הירושלמי בפיתה או בלאפה ומזלפים מעל טחינה. מומלץ להוסיף לחגיגה גם ירקות טריים, חמוצים וצ'יפס וכמובן בירה!


2.חומוס 

החומוסיות הפכו לחלק בלתי נפרד מהנוף הירושלמי, אז גם אם לא זכיתם להיוולד בעיר הבירה עם המתכון הזה תוכלו להפוך את הבית לחומוסיה קטנה

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
400 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים, מסוננים ושטופים
1 שן שום
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות טחינה גולמית
1 כפית כמון טחון
מלח
להגשה: שמן זית ופפריקה

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים הכל יחד למחית חלקה, ומוסיפים 1-2 כפות מים לדילול המרקם, אם צריך.
2. מעבירים לצלחת שטוחה, מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ומגישים מיד.


3.בייגלה ירושלמי 

מנות: כ-15 לחמניות בייגל

(צילום: Nati Shohat/Flash90)

מצרכים:
1 ק"ג קמח לחם
50 גרם שמרים טריים
1/4 כוס סוכר
1 כף אבקת אפייה
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
1/3 2 כוסות מים
לציפוי:
1 ביצה
שומשום לבן ושחור

אופן ההכנה:

1.בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמרים, המים והסוכר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, תוך כדי מוסיפים בהדרגה את השמן. הבצק שמתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה, למרות שהוא מעט דביק. (ניתן ללוש גם ביד ללא מיקסר)

2. מכסים את הקערה במגבת או עוטפים בשקית ניילון ומניחים בצד להתפחה במשך 45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחממים את התנור לחום של 210 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

4. מחלקים את הבצק לכ15 חלקים שווים ומגלגלים אותם לכדורים. מניחים את הכדורים על משטח מקומח, נותנים להם מעיכה קלה ובעזרת אצבע אחת, יוצרים חור במרכז הכדור ועם מעגלים סיבוביים מרחיבים את החור.

שימו לב: בזמן האפייה הבייגל תופח ומצמצם את קוטר החור, כך שאין מה לחשוש מחור גדול.

5. טורפים את הביצה ומברישים את הבייגלים. לשם הגיוון, מפזרים שומשום לבן על חצי מהכמות, ועל הנותרת שומשום שחור. ניתן לפזר מעט מלח, אם רוצים אותם יותר מלוחים.

6. מכניסים לאפייה במשך 15 דקות, עד שהבייגלים זהובים ופריכים.


4. פלאפל 

אומרים שאת הפלאפל הכי טוב אפשר למצוא בירושלים, אבל זה בדיוק הזמן לנסות להתעלות עם פלאפל ביתי מלא בתוספות

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
1 חבילת גרגירי חומוס
1 כוס פירורי לחם או לחם יבש וטחון
שמן קנולה
1 חבילת פטרוזיליה
1 חבילת כוסברה
תבלינים:
כף מלח
כף כמון
חצי כף סודה לשתיה

אופן ההכנה:
1. משרים חבילת גרגירי החומוס במים במשך לילה שלם עם מכסה. לאחר מכן מסננים את המים

2. מועכים את החומוס ולשפוך בתוכו את כוס פירורי הלחם עם התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה וללוש עד לקבלת עיסה אחידה

3. לחמם סיר עם שמן עמוק וכאשר הוא חם ומבעבע ליצור לתוכו כדורים מתערובת החומוס והפטרוזיליה למשך 3 דקות מכל צד

4. להוציא את הכדורים לנייר סופג ולאחר מכן לסדר אותם בתוך פיתות עם סלט, טחינה ושאר התוספות האהובות


5. מתכון לבקלוואה

הקינוח המתוק שהפך ללהיט של שוק מחנה יהודה

מצרכים:

4 דפי בצק פילו
1/3 כוס שמן צמחי
1 כוס תערובת אגוזים קצוצים (פיסטוקים, אגוזי מלך, שקדים, אגוזי פקאן)
15 גרם מרגרינה בטעם חמאה / חמאה, מומסת
1/4 כוס דבש + תוספת להגשה
1/4 כפית קינמון טחון
קורט מלח

אופן ההכנה:
ציוד נדרש: 2 תבניות מאפינס עם 6 שקעים כל אחת.

1. על שיש נקי, מניחים דף פילו ומברישים בנדיבות בשמן. מעליו מניחים דף נוסף ומברישים גם אותו. חוזרים על הפעולה עם 2 הדפים הנותרים.

2. מחלקים את הבצק ל-12 ריבועים שווים בגודל כזה שכשמרפדים איתם את שקעי התבנית, יישארו שוליים בולטים.

3. משמנים את שקעי התבניות, ומרפדים אותם בריבועי הבצק.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבצק מקבל גוון זהוב בהיר. במהלך האפייה, מסובבים את התבנית כדי שהבצק ייאפה היטב מכל צד.

5. במקביל, מערבבים בקערה בינונית את תערובת האגוזים, המרגרינה / החמאה המומסת, הדבש, הקינמון וקורט מלח.

6. לאחר שכוסות הפילו אפויים, ממלאים 2 כפיות מתערובת האגוזים בכל כוס ומחזירים לתנור ל-10 דקות או עד שהאגוזים ריחניים אך לא שרופים. הכי טעים להגיש מיד עם זילוף של דבש מעל, אך ניתן להמתין שיתקררו לטמפרטורת החדר ולאחסן בכלי אטום על השיש.

מקור

יום ירושלים שמח!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
תיקון קטן
ירושלמית | 02-06-2019 15:33
תודה. רק את הבייגלה הירושלמי לא מדביקים את בשומשום עם ביצה אלה עם מים. מניחה 2 קערות אחת עם שומשום ואחת עם מים (במים שמים כפית מלח וכפית סוכר) אוהלים את הבייגלה במים ואז בשומשום עד שהם מצופים לגמרי בשומשום, מניחים לטפוח ואופים