גורמים בארצות הברית התייחסו היום (חמישי) לפרסום של "עסקת המאה" המתגבשת, כשלטענתם החלק הפוליטי של תכנית השלום המוצעת, העוסק בסוגיות שבלב הסכסוך בין ישראל לפלסטינים, יפורסם "כאשר התזמון יהיה נכון".
עוד הבהירו כי הכנס הכלכלי בבחריין, שבו יוצג החלק הכלכלי הראשון של התכנית, ייערך כמתוכנן ב-25 וב-26 ביוני.
כזכור, בבית הלבן אמרו בעבר כי פרטי תכנית השלום לא יפורסמו לפני הרכבת הממשלה החדשה – אך אמש עדכנו כי פיזור הכנסת וקיום הבחירות החוזרות בארץ לא ישפיע על הצגת התכנית. "ישראל היא דמוקרטיה משגשגת ואין בכוונתי להיכנס לתהליך הרכבת הקואליציה שלה" אמרה סגנית דוברת הבית הלבן, מורגן אורטאגס. "הבית הלבן לא תדרך אותי בשינויים הקשורים בוועידה ואני לא צופה שיהיו".
מוקדם יותר היום ראש הממשלה נפגש עם שליח הנשיא האמריקני ג'ייסון גרינבלט ויועץ הבית הלבן ג'ארד קושנר, זאת במסגרת ביקור מדיני הנערך כחלק מההכנות לקראת הסדנה הכלכלית שתתקיים בבחריין בה תוצג החלק הראשון של "עסקת המאה". במהלך הפגישה נתניהו התייחס גם לפיזור הכנסת, והתחייב ש"למרות האירוע אמש, נמשיך לעבוד יחד". קושנר השיב כי הוא "מחויב למשימה. ביטחון ישראל חשוב ליחסים בין המדינות ולנשיא טראמפ, ואנחנו מתרגשים מהפוטנציאל שיש לאזור".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים