שעה לפני תום המועד להרכבת הממשלה הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו לישיבת סיעת הליכוד כדי להצביע בעד פיזור הכנסת.

בכניסה המתינה לו כתבת סרוגים ששאלה אותו: "ראש הממשלה, האם הולכים לבחירות?"

נתניהו השיב: "ככה זה נראה"

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צילום: עטרה גרמן, סרוגים

בישיבת סיעת הליכוד נוכחות מלאה של כל 35 חברי הכנסת, שמקבלים החלטה לתמוך בפיזור הכנסת.

מוקדם יותר היום ניסה נתניהו לשכנע את ליברמן להסכים ולהצטרף לממשלה כשהוא מאיים על הסיעות החרדיות בביטול מוחלט של חוק הגיוס

לפי הצעת ראש הממשלה, מיד עם הרכבת הממשלה יובא חוק הגיוס המקורי של ליברמן ככתבו וכלשונו לאישור מחודש על ידי מליאת הכנסת. לאחר אישורו החוק יוכן לקריאה שנייה ושלישית בהסכמה משותפת.

בהודעת הליכוד נאמר: "כידוע, אם לא תושג הסכמה עד סוף יולי ובהתאם להחלטת בג"צ, יפוג ההסדר של ״תורתו אומנותו״ ויחול חוק שירות חובה לכולם.

פירוש הדבר: החרדים ייאלצו לבחור בין החוק של ליברמן לבין חזרה לחוק המקורי שמשמעותו גיוס מלא לחרדים כמו לכל חלקי הציבור. ההצעה הוגשה כעת לצדדים ואנו ממתינים לתשובתם החיובית כדי להקים ממשלת ימין עוד הלילה ולמנוע בחירות מיותרות."