המגעים להצלת הממשלה עוד מתקיימים, אבל הוועדה המיוחדת בראשות מיקי זוהר התכנסה הבוקר (שלישי) להכין את הצעת חוק לפיזור הכנסת ה-21 לקריאות שנייה ושלישית.

בפתח הוועדה הודה זוהר בניסיונות הפשרה: "אנחנו עדיין פועלים בכל דרך אפשרית למנוע את רוע הגזירה"

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(קרדיט: ערוץ הכנסת)

במהלך הדיון חברי הכנסת העלו בעיות בכספי מימון המפלגות לקראת הבחירות הבאות, בשל טווח הזמנים הקצר בין שתי מערכות הבחירות. נסביר, מפלגה שלקחה הלוואה לצורך מימון קמפיין הבחירות האחרונות, מחזירה את ההלוואה בתשלומים חודשיים. חברי הכנסת ביקשו לדחות את החזר ההלוואה בחודשים הקרובים, על מנת שיהיה באפשרותם לממן את קמפיין הבחירות הבאות, שעתידות להיערך בעוד כשלושה חודשים.

עוד נטען, כי עפ"י חוק מימון מפלגות, מפלגה שתבקש לקבל מקדמה על חשבון מימון מפלגות לקראת הבחירות הבאות, החוק מחייב לנכות את גובה ההלוואה מכספי המקדמות. ומשכך, חברי הכנסת ביקשו שההלוואות לא ינוכו מהמקדמות אלא יוחזרו במקביל.

בנוסף, מפלגה שלקחה הלוואה שגובהה עומד היום על מחצית מגובה סכום מימון המפלגות, לא תוכל לקבל מקדמה. חברי הכנסת ביקשו כי בשל המצב המיוחד, יתאפשר להם לקבל מקדמה על אף ההלוואה שנטלו לקראת הבחירות האחרונות.

אמש, שעתיים אחרי חצות אישרה מליאת הכנסת את פיזורה בקריאה ראשונה, 66 הצביעו בעד, 44 נגד ועוד ח"כ אחד נמנע.

הבחירות נקבעו ליום שלישי י"ז אלול תשע"ט ה-17 לספטמבר 2019, אולם התאריך יכול להשתנות בדיונים לקריאה שנייה ושלישית כשעל הפרק מונחת הצעה לתאריך אחר: 10.9.19.

מגיש החוק, ח"כ מיקי זוהר הציג את ההצעה, ואמר כי "כל מי שיצביע נגד הצעת החוק, יבטיח הקמת ממשלת שמאל בראשות ח"כ בני גנץ. לעומת זאת, מי שיתמוך בהצעה, יבטיח את המשך ממשלת ימין. בצער רב וביגון קודר אני מבקש מכם לתמוך בפיזור הכנסת", דברי זוהר.