מבזקים
סרוגים

חייל בחופשה תועד מצית שדות פלסטינים והושעה

לוחם צה"ל בחופשה חשוד בהצתת שדה פלסטיני סמוך ליצהר. צה"ל השעה את הלוחם וצפויה להיפתח מולו חקירה משטרתית. בסרטון הערוך של "בצלם" לא נראית הצתה אלא רק על ידי חיבור בין שני צילומים

כ"א אייר התשע"ט
חייל בחופשה תועד מצית שדות פלסטינים והושעה
חייל בחופשה תועד מצית שדות פלסטינים והושעה צילום: צילום מסך יוטיוב בצלם
צילום מסך יוטיוב בצלם

ארגון השמאל הקיצוני "בצלם" תיעד הצתה של שדות פלסטינים לפני שבוע וחצי, ועל פי החשד אחד מהם הינו לוחם צה"ל בחופשה. בצה"ל החליטו הערב (ראשון) להשעות את הלוחם.

בסרטון של "בצלם" נצפו ישראלים מציתים שדות של פלסטינים בבורין שליד יצהר והר ברכה , בתגובה ככל הנראה לפעולות של פלסטינים סמוך ליצהר בניסיון להצית שדות ובתים סמוך ליישוב.

לפי הדיווחים, אחד מהישראלים שהיו באירוע הינו חייל סדיר בחופשה שתועד בבגדים אזרחיים ושנשא עליו נשק תבור.

יש לציין שבסרטון של "בצלם" הלוחם אינו נראה מצית את השדות, אלא בצילום אחד נראה מתכופף ולאחר מכן נראה עומד ליד שדה בוער.

צה"ל השעה את הלוחם, תושב השומרון, ותפתח חקירה משטרתית בנסיבות האירוע.

בצלם הושעה הצתה יצהר