מהישיבה התיכונית לנבחרת הנוער.
הכדורסל הישראלי לא משופע בשחקני פנים איכותיים. יכול להיות שהסיבה תלויה בגנים של העם היהודי, שאינו משופע בנפילים שגבוהים משני מטר ועשרה סנטימטרים.
אחת התקוות של איגוד הכדורסל הוא אוראל לוי, בן 16 מאשדוד, שלמרות גילו הצעיר מתנשא לגובה של 2.14, כשבנבחרת מקווים כי עד לגיל 18 הוא יוסיף שניים או שלושה סנטימטרים.
לוי, נער דתי מאשדוד, למד עד לפני כשנה וחצי בישיבה תיכונית בעירו, אך לאור מימדיו החריגים, ביקשו באיגוד הכדורסל לטפחו ובהסכמת ראש הישיבה והוריו, הוא עבר לפנימיית המחוננים של האיגוד במכון וינגייט.
בראיון וידאו באתר הספורט one, מספר לוי על ההתמודדות של שחקן דתי בעולם הכדורסל: "באתי מבית ספר דתי, מישיבה תיכונית, לא הפסקתי לשמור על החיים הדתיים שלי, אני ממשיך כל בוקר להתפלל ואוכל כשר, אני לא רואה בעיה לשלב בין דת לכדורסל".
הסיפור של לוי הופך להיות בעייתי, כשעקימות ברגליים, מקשה עליו את הצעידה והריצה. הרופאים טענו כי הוא לא יכול להפוך לשחקן מקצועי. אך עם זאת באיגוד ממשיכים להשקיע ולטפח אותו מתוך תקווה שגם אם יהיה איטי עדיין קשה לוותר על שחקן בגובה כמו שלו.
בעתיד, אם יצליח לוי להתגבר על בעיות הרגלים שלו וישתלב בקבוצות מקצועניות, יצטרך להתמודד עם בעיות שפוקדות שחקנים מקצועניים כשהעיקרית שבהן היא שמירת השבת.
בעבר פרסמנו ב'סרוגים' את סיפורו של שניר גואטה, שהחליט לוותר על קריירה מקצוענית כשחקן במכבי נתניה מליגת העל כדורגל כדי לא לחלל שבת.
בינתיים לוי ממשיך להתאמן בווינגייט בדרך להגשים את החלום ולשחק בנבחרת ישראל. אנחנו נשמור לו מקום באליפות הישיבות בכדורסל.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
שמאי
הם בחזקת " חוויל טוויל ולא מועיל" , גובה לא מספיק כלל כדי להיות שחקן טוב, אני מכיר בחור דתי חמוד מאוד גבוה שלמרות אימונים רבים, רמת המשחק שלו בינונית...
הם בחזקת " חוויל טוויל ולא מועיל" , גובה לא מספיק כלל כדי להיות שחקן טוב, אני מכיר בחור דתי חמוד מאוד גבוה שלמרות אימונים רבים, רמת המשחק שלו בינונית מינוס בטח שיש לבחור פה עקמת, חבל סתם לאכזב את הילד.
המשך 17:51 22.07.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר