ל"ג שמח: 8 מתכונים שישדרגו לכם את המדורה

לכבוד ל"ג בעומר, אספנו לכם כמה מתכונים שישדרגו לכם את המדורה, כי אין חג אמיתי בלי אוכל. משיפודי פירות ועד עראייס ותפוחי אדמה משודרגים. צפו עכשיו

1. ספירלת תפוחי אדמה על שיפוד

זה רק נראה מסובך להכנה. בעזרת סכין טובה וכמה טיפים מאיתנו- אין ספק שתיצרו בקלות לא מעט שיפודים מגניבים שיכולים להיות בקלות תחליף בריא למרשמלו.

אופן ההכנה: תוקעים על כל שיפוד תפו"א שלם ומקולף ויחד עם סכין חותכים בצורה מעוגלת (ראו בסרטון המצורף) את התפו"א ולאחר מכן פותחים אותו לאורך השיפוד ומבשלים בתנור/ צולים בכיף במדורה/ על המנגל מומלץ לזלף שמן זית ולתבל במלח, פלפל ושום לפי הטעם.

טיפים להכנה: 

1. אם קשה לכם לתקוע את התפו"א המקולף על השיפוד, מומלץ להרתיח אותו למשך 5-8 דקות במים עם מלח ולהוציא כשהוא עדין קשה ויציב אך קל יותר לעבודה.

2.אם מתחשק לכם לתת טוויסט נוסף לתפו"א על השיפוד הוסיפו בין הרווחים גבינה צהובה, עשבי תיבול או פסטרמה.

3. לא חייב מדורה: הכניסו את השיפודים לתנור על חום של 180 מעלות למשך 30 דק' ולאחר מכן הפרידו בזהירות את התפו"א מהשיפוד וקבלו צ'יפס מדליק במיוחד

4. נסו את המתכון גם עם בטטה – יצא טעים ומוצלח לא פחות


2. דגים לצד המדורה

אם אתם בעניין להכניס לתפריט עוד דברים חוץ ממרשמלו ותפוחי אדמה, דגים זה בדיוק מה שאתם צריכים!

תענוג אמיתי (צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
מספר דגי מושט שלמים בהתאם לכמות המבוקשת
פלחי לימון
עשבי תיבול: טימין, פטרוזיליה קצוצה או כוסברה
שמן זית
אבקת שום
מלח גס

אופן ההכנה:

1. ממלאים את בטן הדג בעשבי התיבול, ומושחים מעל את שמן הזית ומעט מלח גס.

2. עוטפים בנייר כסף וצולים על האש כחצי שעה.


3. עראייס- פיתה עם בשר על האש

הלהיט שמתאים לכל עת, יכול להיות בקלות הכוכב של ל"ג בעומר

(צילום: www.olivemagazine.com)

מצרכים: 
500 גרם בשר טחון (מומלץ בשר טלה)
4 פיתות
1 בצל קצוץ/מגורד
2 שני שום קצוצות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
50 גרם צנוברים קלויים (לא חובה)
1 כף שמן זית

לתיבול הקציצות: פלפל שחור ומלח לפי טעם, מעט אגוז מוסקט טרי מגורד, 1/2 כפית ראס אל חנות

אופן ההכנה: 

1. בקערה מערבבים את הבשר הטחון, התבלינים, הצנוברים, הבצל והשום- לשים עד ליצירת תערובת אחידה, מכסים ונותנים לעיסה לשבת יחד במשך חצי שעה.

2. יוצרים קציצות גדולות יחסית, חוצים כל פיתה לחצי וממלאים בנדיבות בקציצה.

3. מורחים כל חצי פיתה במעט שמן זית, וצולים על מנגל חם במשך 5 דקות מכל צד.

=============

מקור 


4. שיפודי ירקות במרינדה

מתכון קליל עם תיבול גאוני שיוסיף צבע למדורה, זה כל מה שאתם צריכים לפעמים.

לצפייה במתכון לחצו כאן

(צילום: damndelicious.net)


5. שיפוד תפוחי אדמה ונקניקיות 

אם שקלתם לעשות הפתעה קטנה לילדים, אופירה רבני מעניקה לכם מתכון שיהיה לא פחות מבוקש מהשיפודים של המרשמלו

מצרכים:
נייר כסף
1 חבילת נקניקיות
1 חבילת שיפודים
10 תפו"א קטנים
תבלינים לתפו"א:
מלח, שמן וכף כורכום

אופן ההכנה:
1. לתבל בקערה את התפו"א החתוכים לקוביות בינוניות, לסגור עם נייר כסף

2.להשחיל על שיפוד תפו"א ואחריו חצי נקניקייה ושוב תפו"א ושוב נקניקיה ולשים על האש


6. בטטה למדורה

אם מתחשק לכם לגוון את תפוחי האדמה, בטטה היא ללא ספק הלהיט הבא לחגיגה ומוכנה הרבה יותר מהירות.

למתכון בטטה עם חזה עוף לחצו

(צילום: שטארסטוק)


7. שיפודי פירות 

תתפלאו לגלות שגם פירות יכולים לשדרג את המדורה שלכם. כל מה שאתם צריכים זה רק לשפד את הפירות האהובים עליכם מראש ולצלות קלות.

פירות מומלצים: תותים, אננס, תפוח, אגסים, ענבים


8. לשדרג את המסורת 

אם אתם ממש מתעקשים לשמור מסורת אבות ולהכניס למדורה כמה תפוחי אדמה עטופים בנייר כסף, הנה תיבול שיעלה את תפוחי האדמה שלכם בכמה ליגות מעל כולם לצפייה לחצו כאן

(צילום:שטארסטוק)

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו