ממה עשוי מרשמלו? 10 דברים ששווה לדעת על הלהיט של המדורה

בתקופת חגיגות ל"ג בעומר, נמכרים כ-72 טונות! של מרשמלו בישראל. אז ממה עשוי הממתק האהוב ואיך הכי נכון לצלות אותו? 10 עובדות ששווה לדעת על הלהיט של המדורה

10 דברים ששווה לדעת על הלהיט של המדורה
  (צילום: שטארסטוק)

להיט מתוק ומעניין: בתקופת חגיגות ל"ג בעומר, נמכרים כ-72 טונות! של מרשמלו בישראל, מתוכם 43% הוא המוצר הקלאסי והאהוב- מרשמלו ורוד לבן. כ-3 חודשים לפני החג, נערכים המפעלים עם קווי הייצור עובדים 24 שעות ביממה לייצור מרשמלו שיספיק לכל המדורות.

אז ממה עשוי הממתק האהוב ואיך הכי נכון לצלות אותו? 10 עובדות ששווה לדעת על הלהיט של המדורה.

10 עובדות מעניינות על מרשמלו:

1. מרשמלו- מקור השם הינו צרפתי- מארש בצרפתית משמעותו: ביצה. זאת בשל העובדה שהצמח ממנו עשוי המרשמלו גדל בביצות בצרפת ו- מלו (mellow) משמעותו באנגלית רך.

2. במתכון המסורתי-המקורי משתמשים בתמצית פרח הנטופית הרפואית (בת משפחה של החוטמית) במקום בג'לטין. צמח זה מכונה באנגלית "מרשמלו" ("Marsh Mallow" – מילולית: חלמית ביצות), ומכאן שם הממתק.

בצורתו התעשייתית-המודרנית המרשמלו מיוצר מסוכר או עמילן תירס וחלבון ביצה ליצירת מרנג, ג'לטין, גומי ערבי וחומרי טעם.

פרח הנטופית ממנו מכינים את המרשמלו (צילום: שטארסטוק)

3. המרשמלו מסתובב בעולם כבר יותר מ-4000 שנה אבל לישראל הוא הגיע רק לפני 34 שנים. המרשמלו הוצג לראשונה בישראל בשנת 1985. חברת כרמית הינה יצרנית המרשמלו הראשונה בארץ והוא יוצר בצבעי לבן וורוד. עד היום המרשמלו נחשב לאחד הממתקים האהובים ביותר על הצרכן הישראלי.

4. המצרים הקדמונים בשנת 2000 לפנה"ס היו הראשונים ליהנות מהמעדן הנימוח והרך שקרוי היום- מרשמלו. בזמנו זה היה מעדן מיוחד ומפנק השמור רק לבני מלוכה ולאלים.

-כך מכינים מרשמלו:

5. צרכנית המרשמלו הגדולה בעולם- המדינה בה נמכרת כמות המרשמלו הגדולה ביותר הינה ארה"ב (הרבה בזכות הקינוח האמריקאי סְמוֹרְס שמורכב ממרשמלו). 41 מיליון(!) טונות של מרשמלו צורכים האמריקאים מידי שנה שזה משקל של 1,286 לווייתנים אפורים, שזו כמות עצומה של מרשמלו, ומוציאים על כך כמעט 125 מיליון דולר. עכשיו תארו לכם איזו מדורה גדולה צריך בשביל כל המרשמלו הזה 😉

לעומת זאת בישראל תעשיית המרשמלו מגלגלת כ-22 מליון שקלים בשנה והקטגוריה בגידול קל כשהשיא מגיע בתקופת יום העצמאות ובל"ג בעומר.

6. ביום העצמאות ול"ג בעומר חל גידול של 60% במכירות. והן מהוות 45% מהמכירות השנתיות בישראל. כ- 3 חודשים לפני החג המפעל נערך לעבודה רצופה של 24 שעות בקווי היצור.

-הקינוח האמריקאי סְמוֹרְס (S'mores) 

7. המרשמלו דל קלוריות- מבין כל הממתקים, מהווה המרשמלו ממתק אטרקטיבי בקרב שומרי המשקל, בשל היותו דל בקלוריות. (בחבילה של 100 גרם מרשמלו יש כ- 320 קלוריות. לשם השוואה- בשוקולד יש כ- 550 קלוריות ל- 100 גרם (!).

8. למרות הגדרתו של המרשמלו כ"ממתק" הוא מכיל 0% שומן.

9. המרשמלו מתאים לחולי ציליאק מאחר ואינו מכיל גלוטן.

10. לא רק לילדים: חשבתם שמרשמלו זה רק לילדים? תחשבו שוב. במסעדות יוקרה בפריז ובניו-יורק מגישים מרשמלו כקינוח יוקרתי בסוף הארוחה. שפים נחשבים מכינים אותו בעצמם בטעמים ובצורות שונות. אפילו כאן בישראל יש מספר מסעדות שמגישות מרשמלו כקינוח מיוחד.

ולסיכום: טיפים לצלייה מושלמת של מרשמלו

1. אל תכניסו את המרשמלו לתוך האש. הוא יישרף, דאגו שהוא יהיה כ 10 ס"מ מעל האש.

2. 90 שניות במדויק! יעניקו לכם את המרשמלו המושלם, רך ונוזלי בפנים ופריך מבחוץ

3. רצוי להרטיב את השיפוד לפני שמשפדים את המרשמלו, כך הוא לא ידבק ויחליק בקלילות, כמו כן ניתן להרטיב במעט מים את המרשמלו בעצמו וכך הציפוי יצא יותר קריספי.

=====================

באדיבות חברת כרמית

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו