יו"ר כחול לבן בני גנץ תקף היום (שני) את ראש הממשלה נתניהו והליכוד, כשבדבריו יצא נגד החוק המקודם להרחבת הממשלה וחוק החסינות המוצע.
"זה עוד כלי בארגז של השוחד הפוליטי" אמר על הגדלת מספר השרים בממשלה. "בכלי הזה יעשה שימוש שלא לטובת אזרחי המדינה, אלא לטובת הצלה פוליטית של בעלי העניין. מי שלוקח חלק מקבל שוחד פוליטי. הסיבה היחידה היא הגנה על ביבי".
על חוק החסינות אמר כי מדובר ב"עוד תרגיל של בניית מבצר משפטי שיהפוך את המערכת המשפטית והפרלמנטרית לעיר מקלט לעבריינים. הכנסת תהיה עיר מקלט לעבריינים. אנחנו נהיה חומת המגן של הדמוקרטיה, זה לא עניין ימני או שמאלי אלא משמר שמגן על הדמוקרטיה הישראלית".
בדבריו גנץ פנה לח"כים של הליכוד וקרא להם לצאת נגד החוק. "יש שתיקת כבשים בליכוד, כי הם חוששים מיו"ר המפלגה שלהם, אבל זה ייזכר לדיראון עולם" טען. "אני מסתכל להם בעיניים ואומר שאסור להם להיכנע לסחטנות ולפחד. זה חוסר היושר של נתניהו, שאמר דבר אחד לפני הבחירות ומקדם אחרי הבחירות דבר אחר. מדובר בפשיטת רגל מוסרית". בסיכום דבריו פנה לנתניהו באופן אישי: "תהיה גבר, פשוט תעצור את זה. אתה הולך רחוק מדי ולא ניתן לזה".
לפיד: "נתניהו שיקר לציבור בבחירות"
מספר 2 ברשימה, יאיר לפיד, חיזק את דברי גנץ ותקף את התנהלותו של ראש הממשלה. "מה שאנחנו רואים כרגע זה לא משא ומתן קואליציוני – זו עסקת שוחד. אין לזה שם אחר. שוחד" טען. "נכנס נציג של מפלגה, מבקש תקציבים, נתניהו מבקש בתמורה חסינות. נכנס חבר ליכוד, רוצה להיות שר, נתניהו רוצה שיתחייב לעזור לו לברוח מהכלא. נכנס עוד נציג, רוצה כספים קואליציוניים, תביא חסינות תקבל כסף. זה שוחד. זה פלילי. זה למכור את המדינה"
לדבריו, "נתניהו שיקר לציבור בבחירות. הוא אמר בפירוש שלא יבקש חסינות, ואז הוא מבקש חסינות. לנתניהו יש אישור ציבורי לשקר. כל פעם מוכיחים שהוא שיקר, וכולם אומרים 'כן, ככה הוא'. אז הוא משקר. אבל היועץ המשפטי לממשלה לא אמור לאשר לחשוד בפלילים לשלם שוחד בכסף ציבורי. היועץ המשפטי של הכנסת לא אמור לאשר היום הצבעה על הרחבת הממשלה, אם זה חלק מעסקת שוחד"
עוד פנה לח"כים במפלגות הקואליציה: "לא יכול להיות שאין בקואליציה הזו חמישה אנשים הגונים. זה כל מה שצריך. חמישה אנשים הגונים. יולי, איפה אתה? גלעד, איפה אתה? פולקמן? בשביל זה אתה בפוליטיקה? בשביל להכשיר עבריינים? כחלון? איפה אתה? מדינת ישראל מכריזה על מבצע חיפושים. אנחנו מחפשים אחרי המצפון של חמישה אנשים הגונים, שלא מוכנים שישראל תהפוך לטורקיה. שלא מוכנים שביבי יהפוך להיות הסולטן התורכי".
מה דעתך בנושא?
10 תגובות
1 דיונים
ציםי
ששוחד פוליטי אתה קורא לחוק החסינות . ולזכיה שלך במכרז של המשטרה עם אלשייך איך אתה קורא לזה שוחד שמועבר לכיסך הפרטי בשילומים של 50 מליון .
12:36 22.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
לא ברור לי איך הציונות הדתית השפויה נותנת יד למהלכים שאמורים להחליש את יסודות הדמוקרטיה. אלא אם זה מבחינתם צעד למדינת הלכה! מהרסייך ומחריבייך ממך ייצאו!!!
07:23 21.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דורון
גנץ ודוח מבקר המדינה גנץ הופקרת חיילים בעת קרב . גנץ נאה דורש נאה מקיים . אתה אשכנזי ולפיד וכל אלה שהכיסוי התקשורתי מחפים עליך ולא מזכירים עוונותייך. מעניין?
21:39 20.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גילית
חוק חסינות כדי להגן על מושחתים הרי אם אין כלום למה חסינות אין עשן בלי אש
20:54 20.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוני
לא יתכן שיהיר שנפגש בסתר פעמים רבות עם נוני ודאג למחוק הכל מהיומן, לא יחקר על כך! לא יתכן שהשחיתות של גנץ שנחשפה בדו"ח המבקר לא תיחקר! צבועים!
15:20 20.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמעון לוי
חייבים להעיף אותו ואת חבורתו לכל הרוחות
14:41 20.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עידו 2
בצה'ל פישלת. קיבלת את הרמטכלו''ת בגלל קנונ יות פוליטיות. אתה נחשב בציבור כאבי האהבלים במדינה. אתה פוייה איכסה
14:26 20.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דור לדור יספר הביזיו
וחילול ה' בכל העולם כולו שכיפה סרוגה חלק ממכירת עתיד עם ישראל לשחיתות ושפלות.
15:04 20.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כרמית
איזו עזות מצח וחוצפה ככה לדבר לאנשים בכלל ולרמטכ"ל בפרט. זה החינוך שמקבלים הכיפות הסרוגות? לא נראה לי, אתה כנראה עוד טיפוס מוזר שזקוק לטיפול דחוף לפני שתזיק לעצמך או לזולתך. אדם מלא שנאה, שונא גם את עצמו. טפל בעצמך !
21:27 20.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עידו זקוק לטיפול.
אתה סכנה לחברה.
21:28 20.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר