ח״כ צבי האוזר, בשם סיעת כחול לבן, פנה הצהריים (חמישי) ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, בדרישה שיורה למשרד המשפטים למשוך את ההצעה לשינוי חוק יסוד: הממשלה, המבקשת לבטל את המגבלה על מספר השרים וסגני השרים.

המכתב המלא ⇐ תיקון חוק יסוד: הממשלה, לביטול המגבלה על מספר השרים וסגני השרים

לטענתו: "אין זה ראוי כי ממשלת מעבר תקדם מהלך חקיקה שאין בו דחיפות לאומית וכל מטרתו קידום אינטרס מפלגתי צר". במכתב מציין האוזר כי "כל שינוי חוק, ולבטח חוק יסוד שמשרת עניין סיעתי, צריך להיעשות בהצעת חוק פרטית ולא באופן המזהם את ההליך הראוי והמקובל – זאת כיאה למדינה מתוקנת".

האוזר מוסיף עוד כי הממשלה הנוכחית, שהיא ממשלת מעבר, |אינה משקפת את הכוחות הקיימים בכנסת ה-21 ושונה במהותה מהרכב ממשלה עתידית שהרכבה טרם ידוע". על נתניהו שעליו הוטל להרכיב את הממשלה, טען האזור:  "הודיע כי הדבר לא עלה בידו וכי הוא מבקש מנשיא המדינה ארכה כחוק למשך 14 יום נוספים".

ח"כ אבי ניסנקורן תקף את נתניהו: "לא נאפשר לרמוס גם בעניין זה את כללי המנהל התקין ואת ערכי הדמוקרטיה".