כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
(צילום: דוברות הכנסת)
ח"כ מיכאל ביטון מסיעת כחול לבן, נאם היום (רביעי) את נאום הבכורה שלו בכנסת ישראל. ביטון הוא חבר מפלגת 'חוזן לישראל' בראשות בני גנץ, שהתאחדה עם יש עתיד ומפלגת תל"מ.
ביטון נשא נאום מרגש בו התייחס לשורשיו המרוקאים והציג תמונות של אביו ואימו ז"ל שלא זכו לראות את בנם מגיע לכנסת: "ההורים שלי, מסעודה ואליהו ביטון, לא זכו להיות כאן, אז הבאתי אותם, שתראו את קמטי פניהם – מסעודה ואליהו ביטון – אלה ההורים שלי ואני שמח שהם פה איתי".
ראש עיריית ירוחם לשעבר אמר: "סיפורם של בני משפחתי, סבי וסבתי שאיבדו חמישה צאצאים בשירות צבאי ובפיגועים- סיפורם של עולי מרוקו- לא כתוב בנרטיב הציוני. אין עדיין מוזיאון עליות. ל-2 מיליון עולים ממרוקו ותוניס ואלג'יריה ורומניה אין מוזיאון".

ביטון המשיך ואמר: "הסיפור הזה של הנופלים הללו הוא לא נוצץ, הוא לא כתוב בהיסטוריה, אבל הם עטרת ראשנו. ובהשאלה, הם מגש של זהב עליו קמה תקומת ישראל בפריפריה".
בנאומו התייחס למשימות שלפניו וביקש לשאוב השראה משני מוקדים: מגילת העצמאות ממנה ציטט את המשפט "מדינת ישראל תהיה מושתת על יסודות הצדק, החרות והשלום" ומהנביא ישעיהו ממנו ציטט את הפסוק "הֲלוֹא פָרֹס לָרָעֵב לַחְמֶךָ וַעֲנִיִּים מְרוּדִים תָּבִיא בָיִת כִּי־תִרְאֶה עָרֹם וְכִסִּיתוֹ וּמִבְּשָׂרְךָ לֹא תִתְעַלָּם.
ביטון סיפר קצת על עברו: "גולת הכותרת של העשייה שלי זה להיות ראש העיר ירוחם. קיבלתי עיר בפשיטת רגל כלכלית, גירעונות הלוואות תדמית גרועה הגירה שלילית. לא הייתה עבודה. בנינו אסטרטגיה ועשינו חינוך. הבאנו את ירוחם ל 90% זכאות לבגרות. עשינו מהפכה בגיל הרך, השקענו בסטודנטים. אני מספר על פילנתרופיה אבל בתוך זה יש בושה. למה חינוך צריך להיות תלוי בפילנתרופים?".
"עשינו הרבה בירוחם ומה שלמדנו בירוחם הוא שאפשר לתקן את החברה הישראלית ולכן אנחנו כאן. אפשר לנצח את הדירוג הסוציו-אקונומי. קורות חיי ימקדו אותי בתחומים הבאים: חינוך חינם ושווין הזדמנויות. בנוסף, נפעל למען קהילות הנגב והגליל. בניית בית-חולים נוסף בנגב ושיפור הרפואה. אפעל למען הסדרת היישובים הבדואים".
ביטון הוסיף ואמר: "אני מחויב לעם היהודי בישראל ובתפוצות ואפעל לקירוב העם היהודי כולו. יש לי מחויבות גם עבור צעירים אידיאליסטים בישראל. לכנסת בישראל יש אחריות לדרך שהיא תבצע את הדברים, לא רק לתוכן ולחוקים. אני מתחייב לפעול באתיקה של חברות ושותפות וכבוד לכל אדם מכל סיעה –הערבי וחרדי ושמאלני וימני ומרכזי – כולם שותפים שלי לעשייה".
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
0 דיונים
איש שלום
רק 2 מדינות ל 2 עמים ישמרו כאן מדינה יהודית וציונית.
20:51 17.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קיבוציק
מיכאל ביטון היקר. מקומך במפלגה כמו הליכוד ולא ביחד אם יאיר לפיד .... תבוא לשורשים לליכוד .....
13:57 17.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צחי
לפיד מסכים
13:43 17.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אין עם יהודי
מי שיכול יקום ויברח, אין תקומה לעוולה
03:30 17.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בצלאל
כל מילה בסלע. אני מזמין אותך לראות במוענך לראות חלום בהתגשמותו, מוזיאון המייסדים המספר את סיפורם של יהודי צפון אפריקה דבנו ישוב לתפארת.
01:02 17.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בתיה
אלוף
09:03 16.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מומיןאמא
שמחה שהגעת גם לכנסת..יש לך המון מה לתת והרבה נסיון וחכמת חיים שיהוו השראה לעשיה הבאה שלך.
07:30 16.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
951
951
22:28 15.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר