מחשש למתקפה מצד איראן, ארה"ב החליטה לפרוס סוללות טילי פטריוט ברחבי מזרח התיכון. לפי הדיווח, כוחות אריאנים ינסו לפגוע בכוחות ארה"ב ששוהים באזור.
בתגובה כאמור נפרסו סוללות הטילים, המצטרפות לנושאת המטוסים ולמטוסי ההפצצה של ארה"ב שהגיעו במהלך השבוע לאזור בכדי להגן נגד המתקפות.
סגן מפקד משמרות המהפכה הגיב ביום שישי לטענות של ארה"ב לפיהם לא נשלל עימות צבאי עם איראן, זאת כתגובה לאולטימטום האיראני לחדש את פרוייקט הגרעין שלה. בדבריו הבהיר כי איראן לא תנהל מו"מ עם משטר טראמפ, ואמר כי הם לא מבוהלים מדברי הנשיא האמריקני.
"אנחנו לא נקיים שיחות עם ארצות הברית ועם וושינגטון" אמר הבכיר בראיון לסוכנות הידיעות האיראנית "תסנים". "אנחנו יודעים שארצות הברית לא תעז לפתוח במתקפה צבאית נגדנו".
כזכור, טראמפ אמר במסיבת עיתונאים בבית הלבן ביום חמישי כי אי אפשר לשלול עימות צבאי עם איראן בעקבות המתיחות הרבה בין שתי המדינות. "אפשר לומר שתמיד יש סיכוי לעימות צבאי עם איראן" טען. "אני לא רוצה לומר שלא, אבל אני מאד מקווה שזה לא יקרה". עם זאת, טראמפ ציין כי הוא עדיין מוכן להיפגש עם המנהיגים האיראנים: "כל מה שהם צריכים לעשות כדי לפתור את הבעיה הזו- זה להתקשר אליי ולשבת איתי. נוכל לגבש הסכם בקלות, אנחנו בסך הכל לא רוצים שיחזיקו בנשק גרעיני".
דבריו של טראמפ הגיעו לאחר שנשיא איראן חסן רוחאני כי ארצו תפסיק ליישם חלק מההתחייבויות שלה במסגרת הסכם הגרעין, שנחתם עם המעצמות בשנת 2015 ושממנה ארה"ב פרשה לפני שנה. בהודעה רוחאני הציב אולטימטום למעצמות- לפיו במידה ולא יישמו את ההתחייבויות שלהן מהסכם הגרעין בנושא בנקאות ונפט, איראן תחזור להעשיר אורניום תוך חודשיים.
בארה"ב הגיבו בזעם להחלטה האיראנית, וטענו כי מדובר ב"סחיטה גרעינית של אירופה". מספר שעות לאחר ההכרזה האיראנית, הבית הלבן הודיע על הטלת סנקציות חדשות על ייצוא פלדה- המרכיב השני בגודלו בכלכלה האיראנית אחרי ייצוא הנפט. "אנו מזהירים את מדינות העולם: פלדה ומתכות איראניות כבר לא מקובלות בנמליכם" אמר טראמפ. "נמשיך לפעול נגד טהרן במידה והם לא ישנו משמעותית את התנהלותם".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
איילה לבנה
לא יאומן איך נשיא טיפש יכול לכתוב טוויט תוקפני וכבג מזיזים כלי נשק עצומים וכבר מדברים על מלחמה. כך בדיוק גם מול סין. כפי הפתגם קילקול שדילקל אדיוט גם...
לא יאומן איך נשיא טיפש יכול לכתוב טוויט תוקפני וכבג מזיזים כלי נשק עצומים וכבר מדברים על מלחמה. כך בדיוק גם מול סין. כפי הפתגם קילקול שדילקל אדיוט גם 100 חכמים לא יצליחו לתקן.
המשך 16:32 13.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר