פיקוד העורף מפרסם הערב (ראשון) הנחיות מעודכנות. לפי הן, גם מחר באזור הדרום לא יתקיימו לימודים בכל עוטף עזה, במרכז הנגב, לכיש ודרום השפלה. הלימודים בוטלו גם במכללת ספיר שבשדרות ובמכללה האקדמית לחינוך, חמדת הדרום, שליד נתיבות ובמכללת קיי. לעת עתה, ההנחיות תקפות עד למחר בשעה 20:00.

אולם, מקומות עבודה יופעלו רק בתנאי שקיים מרחב מוגן תקני שניתן להגיע אליו בזמן. כמו כן, ניתן לקיים התקהלויות של עד 300 איש בשטחים סגורים בלבד. אך לא ייפתחו מתחמי קניות בבשטח פתוח, במבנה סגור מותר עד 300 איש בשטחים פתוחים. לא יאושר לקיים עבודה חקלאים. בשאר הארץ אין מגבלות.

‏גם במרכז הארץ נערכים למתיחות הביטחונית. בין היתר, עיריות רמת גן, נתניה, כפר סבא ובת ים הורו על פתיחת מקלטים, זאת על אף שאין נכון לרגע זה שינוי בהוראות פיקוד העורף לערים הללו.