רגע לפני שנפרדים: מתכון מנצח לפאי תותים
עונת התותים בקרוב נגמרת והשבת זו בהחלט הזדמנות מעולה לנצל אותה. מתכון מנצח לפאי תותים ושמנת, שתהפוך את השבת שלכם לתענוג אמיתי
מתכון לפאי תותים ושמנת
עונת התותים בקרוב נגמרת והשבת זו בהחלט הזדמנות מעולה לנצל אותה. מתכון מנצח לפאי תותים ושמנת, שתהפוך את השבת שלכם לתענוג אמיתי
מצרכים:
לבסיס:
2 ו1/4 כוסות (300 גרם) קמח
1 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה בגודל L
למילוי:
1 חבילת פודינג וניל
1 חבילת שמנת מתוקה להקצפה
250 גרם גבינת שמנת
2 כפות ריבת תות
לציפוי:
סלסלת תותים טריים
אופן ההכנה:
1. הכנת הבסיס: שמים במיקסר את כל מרכיבי הבסיס מלבד הביצה ומעבדים יחד. ברגע שמתחיל להתקבל בצק בעל מרקם פירורי, מוסיפים את הביצה. ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
3. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק בעובי של כ-3 מ"מ ומסדרים אותו היטב על תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. חותכים את קצוות הבצק המיותרות (במידה ויש) ובעזרת מזלג דוקרים חורים עדינים את בסיס הפאי
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפאי אפוי היטב ומוציאים לצינון
5. הכנת המילוי: מקציפים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק
6. רגע האיחוד: יוצקים את המילוי על בסיס הפאי האפוי, חותכים את התותים הטריים לפרוסות שוות ומקשטים. שומרים במקרר עד להגשה.
שבת שלום!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו