אחרי שמנכ"ל הכנסת דחה את בקשתה להחליף את כסאה במליאת הכנסת מכיוון שהוא עשוי מעור פרה, חברת הכנסת מיקי חיימוביץ' כיסתה אותו במגבת וכך ישבה עליו במהלך טקס השבעת הכנסת ה- 21 שנערך היום.

כזכור, אתמול חיימוביץ' כתבה מכתב למנכ"ל הכנסת: "מבירור שנעשה בלשכתי עולה, כי ריפוד כיסאות חברי הכנסת עשוי מעור פרה. כידוע, רוב העור המשמש בתעשיית מוצרי העור, מופק מחיות שנוצלו בתעשיות אחרות".

"אותם בעלי חיים עוברים סבל רב, ורוב חייהם הם קורבנות של טיפול אלים והזנחה. מטעמים מוסרים ומצפוניים אינני עושה כל שימוש בעור בכל נוהלי חיי", כתבה חיימוביץ'.

לדבריה, "כפי שלא יעלה על דעתי להזמין מכונית שבה המושבים מצופים בעור בעלי חיים, כך גם המחשבה שאת כל שעות הימצאותי במליאת הכנסת אעשה בישיבה על מושב שכזה היא בלתי נסבלת".

"אם תימצא בעיה למימון השינוי, אני מציעה לממן זאת מכספי. בעתיד ייתכן כי מן הראוי באופן עקרוני לבחון החלפה של כל המושבים לכאלו שאינם עשויים מעור בעלי חיים".

אלא שכאמור, מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ' דחה את בקשתה והסביר בראיון לגל"צ: "החלטנו לסרב לבקשתה של חברת הכנסת מיקי חיימוביץ' להחליף את כיסאה במליאה. גם בכנסת הקודמת היו שתי חברות כנסת אשר הגישו בקשה דומה – יעל כהן פארן ושרן השכל – וכיסאות עור הצבי עדיין נותרו במקומם".

סחרוביץ' המשיך ואמר: "זה לא עניין שקשור לכסף, גם יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין שקל את בקשתה, אבל החלטנו לסרב לה, בנוסף, הכיסאות במליאת הכנסת מרופדים בעור של צבי ולא בעור של פרה כפי שטענה חיימוביץ'".