התגעגעתם לחמץ? 5 מתכונים לפיצות מיוחדות

התגעגעתם לפיצה, אבל גיליתם שכל עם ישראל מרגיש כמוכם? במקום לחכות בתורים ארוכים, אספנו עבורכם 5 מתכונים פשוטים ומהירים לפיצות מקוריות וטעימות שלא תוכלו למצוא באף פיצריה

1.מתכון למאפינס פיצה

מאפינס פיצה מלא בגבינה, ללא ספק יגרום לכם להרהר שוב לגבי הצורה בה אכלנו עד היום את הפיצה שלנו. •מתכון ללא התפחה וללא לישה ובקיצור ללא עבודה מיותרת, שלא תרצו להפסיק להכין אחרי הפעם הראשונה.

לצפייה במתכון 


2. פיצה משני מרכיבים

עד שלא תכינו לא תאמינו שזה אפשרי.

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

1 כוס יוגורט יווני/ לבנה
1/2 1 כוסות קמח תופח

(אם אין קמח תופח ניתן להשתמש ב 1/2 1 כוסות קמח רגיל + 1/2 1 כפיות אבקת אפייה + 3/4 כפית מלח)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים את החומרים בקערה עד לקבלת בצק, מעבירים למשטח מקומח ולשים במשך 8-10 דקות. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קמח.

3. יוצרים עיגול פיצה גדול או כמה עיגולים, לבחירתכם. מסדרים בתבנית, מורחים מעט שמן זית ומפזרים תוספות לבחירתכם: גבינה, זיתים, רוטב עגבניות ועוד

4. אופים במשך 10-12 דקות, עד ששולי הפיצה משחימים ומגישים חם!

מקור


3. פיצה בשרית 

אם יש לכם עדין כוח לבשר אחרי כל החגים,  מתכון לפיצה בשרית המוכרת בשם 'לחמעג'ון' תעשה לכם חגיגה אמיתית בפה.

לצפייה במתכון לחצו כאן


4.פיצה מבצק עלים 

מצרכים:
2 ריבועי בצק עלים בגודל שווה
רוטב עגבניות
גבינה צהובה
תוספות לבחירתכם: זיתים, פטריות, בולגרית, תירס ועוד..
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה: 

1. מחממים מראש את התנור ל-204 מעלות.

2. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים את גיליונות הבצק אחד על השני, וחותכים לעיגול, כך שיתקבלו שני עיגולים גדולים ושווים.

3. מפרידים את העיגולים, ועל העיגול שנותר בתבנית, מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים גבינה צהובה ומוסיפים את שאר התוספות לבחירתכם.

4. מכסים עם עיגול הצבק השני, ומניחים במרכז כוס הפוכה בעלת קוטר קטן.

5. כמו פיצה, מחלקים את הבצק למשולשים, מסובבים פעמיים כל משולש (ראו סרטון), ומברישים בביצה טרופה.

6. אופים במשך 20-25 בתנור שחומם מראש.


5. פיצה על מחבת 

(צילום: שטארסטוק)

מנות: 2 פיצות בקוטר בינוני

מצרכים:

1/2 1 כוסות קמח
16 גרם שמרים טריים (שליש שקית)
3 כפות שמן זית
1/3 כוס מים פושרים + 2 כפות
1/2 כפית מלח
לרוטב העגבניות: (ניתן להשתמש גם ברוטב מוכן)
5 עגבניות
1 שן שום
1/3 כוס אורגנו /בזיליקום
2 כפות שמן זית
מלח
גבינה צהובה
תוספות לפי טעם

אופן ההכנה:
1. במידה ובחרתם להכין רוטב עגבניות ביתי: חותכים לקוביות את העגבניות וכותשים את השום. על מחבת עבה מחממים את השמן ומטגנים קלות את השום לאחר מכן מוסיפים את העגבניות ומרתיחים על אש גבוהה במשך 5 דקות. לסיום מוסיפים את הבזיליקום/אורגנו, מתבלים במלח ומבשלים יחד על אש בינונית במשך 10 דקות.

2. מכינים מראש את התוספות לבחירתכם: זיתים שלמים/קצוצים, פטריות פרוסות, עגבנייה קצוצה, חצילים וכו'

3. אל קערה מכניסים את הקמח, השמרים, שמן הזית, המים הפושרים והמלח ולשים עד לקבלת בצק רך ונוח לעיבוד. לאחר מכן מתפיחים את הבצק במשך 30 דקות.

4. לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק לעלה בגודל שמתאים לקוטר המחבת.

5. מחממים את המחבת עם מעט שמן, ולפני שהמחבת מתחממת מאוד מניחים עליה את הבצק, עליו מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים מעל את התוספות ועליהן את הגבינה הצהובה. מכסים את המחבת ונותנים לפיצה "להיאפות" עד שהגבינה הצהובה נמסה.

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע