נשארו לכם מצות? כך תתפטרו מהן בדרך מתוקה

מה עושים עם כל המצות שנשארו מפסח? מצאנו עבורכם פתרון מתוק במיוחד, שיגרום לכם לחסל את כל המצות בקלות. צפו עכשיו במתכון לנישנושים בצפוי טופי, שוקולד ופקאן

נשארו לכם מצות? כך תתפטרו מהן בדרך מתוקה
  (צילום: onceuponachef.com)

מצות בציפוי שוקולד טופי

מה עושים עם כל המצות שנשארו מפסח? מצאנו עבורכם פתרון מתוק במיוחד, שיגרום לכם לחסל את כל המצות בקלות. צפו עכשיו במתכון לנישנושים בצפוי טופי, שוקולד ופקאן

מצרכים:
4-5 מצות
200 גרם (1 כוס) חמאה מומסת
1 כוס סוכר חום
1 שקית (12 גרם) שוקולד צ'יפס או 1 טבלת שוקולד
1 כוסות פקאן/ שקדים קצוצים
לקישוט: 1/2 כפית מלח גס (לא חובה)

*ניתן לשדרג את המתכון בעזרת הוספת או החלפת הטופי בקרמל ביתי (ראו מתכון למטה)

הוראות ההכנה:
1. מחממים את התנור על 200 מעלות ומצפים תבנית אפיה בנייר כסף

2. מכסים את תבנית האפייה עם המצות, חותכים ומחברים אותם לפי הצורך כדי למלא את התבנית כולה

3. הכנת הטופי: מערבבים בסיר בינוני חמאה וסוכר חום, מבשלים על אש בינונית ומערבבים בלי הפסקה, עד שהתערובת מגיעה לרתיחה.

לאחר הרתיחה, ממשיכים לבשל ולערבב במשך 3 דקות נוספות עד לקבלת מרקם אחיד ומבעבע

(צילום: onceuponachef.com)

4.בזהירות יוצקים את הטופי על המצות ובעזרת מרית או כף מסדרים שכבה אחידה וחלקה של הטופי על המצות

5. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 8 עד 10 דקות, או עד שציפוי הטופי מתפצח ומבעבע.

6. מוצאים את התבנית מהתנור ומיד מפזרים את השוקולד צ'יפס באופן שווה מעל המצות עם הטופי. לאחר מכן ממתינים 3 עד 5 דקות כדי שהשוקולד ימס, מורחים את השוקולד בשכבה אחידה ומפזרים את הפקאן והמלח.

7. מכניסים את המצות למקפיא במשך כ-45 דקות. (שימו לב: לא מומלץ להשאיר יותר מידי זמן, אחרת יהיה קשה לחתוך)

8. מרימים בזהירות את נייר הכסף מהתבנית ומניחים את המצות על קרש חיתוך. בעזרת סכין חדה, חותכים כל מצה לריבועים בגודל של 2 אינץ'. מומלץ לשמור בכלי אטום במקרר ולהגיש קר.

מתכון לקרמל ביתי: 

מצרכים:
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
3/4 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, על אש בינונית-גבוהה, מערבבים את הסוכר עם 1/4 כוס מים קרים. אחרי דקה, מפסיקים לערבב ונותנים לסוכר להתבשל ולקבל גוון ענבר עמוק, במשך 10-12 דקות.

2. במקביל, מחממים את השמנת בסיר קטן. כאשר הקרמל מוכן, יוצקים באיטיות את השמנת החמה לקרמל ומערבבים בעדינות, עד לקבלת תערובת חלקה, במשך 2-3 דקות.

3. מסירים מהאש, מוסיפים לקרמל החם את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות ומערבבים עד לאיחוד מוחלט. מתבלים במלח, ומערבבים שוב.

בתאבון!

==============

מקור 

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע