מתכון למאפינס שוקולד ופטל ללא קמח

לכבוד חול המועד, הקונדיטורית אריאל בן חמו מעניקה לכם מתכון למאפינס שוקולד כשרים לפסח שתשמחו לאמץ כהפתעה מתוקה בין המצות

מצרכים:
125 (2/3 כוס) גרם כוסמת ירוקה לא קלויה, מושרת לילה במקרר
150 גרם (כוס) סילאן טבעי
100 גרם (בננה קטנה) בננה בשלה
50 גרם (רבע כוס) שמן קוקוס בכבישה קרה
5 גרם (כפית) תמצית וניל איכותית
3 גרם (חצי כפית) סודה
קורט מלח
25 גרם (2 כפות גדושות) קקאו
80 גרם (1/3 כוס) חלב/ חלב סויה
50 גרם (רבע כוס) שוקולד צ'יפס מריר איכותי
40 גרם (שליש כוס) פטל קפוא שבור/ או כל פרי אהוב אחר

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור על 170 מעלות

2. שוטפים את הכוסמת עד שהמים שיוצאים צלולים, טוחנים בבלנדר חזק את הכוסמת עם השמן, הסילאן, חלב, בננה, וניל, קקאו.

3. מוסיפים מלח וסודה לשתייה וטוחנים לערבוב.

4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס והפטל ומערבבים ידנית לאיחוד.

5. מעבירים לתבנית מאפינס מרופדת בנייר ואופים כ15 דקות בתנור שחומם מראש

6. הקיסם יוצא לח מאוד, העוגה עוד מתייבשת מחוץ לתנור, מחכים לצינון מלא.

פסח שמח וטעים!

=================

המתכון באדיבות הקונדיטורית אריאל בן חמו, בעלת בלוג הבריאות "בריאלי"