אל תפספסו: כך תכינו לזניה אדירה ממצות. צפו

לזניה כשרה לפסח כבר הכנתם? לכבוד חול המועד, הבאנו לכם מתכון טעים ופשוט במיוחד ללזניה ממצה שתשמחו לאמץ לארוחה הקרובה- צפו עכשיו במתכון

אל תפספסו: כך תכינו לזניה אדירה ממצות. צפו
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון ללזניה ממצות

לזניה כשרה לפסח כבר הכנתם? לכבוד חול המועד, הבאנו לכם מתכון טעים ופשוט במיוחד ללזניה ממצה שתשמחו לאמץ לארוחה הקרובה- צפו עכשיו במתכון:

מצרכים:

3 מצות שלמות
3 סוגי גבינות (מומלץ מוצרלה, ריקוטה ופרמז'ן)
לרוטב:
1 כף שמן זית
1/2 בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום כתושות
1 עגבניה חתוכה לקוביות
1 זוקיני חתוך לקוביות (לא חובה)
3 ו1/2 כפות רוטב עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
בזיליקום טרי

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 175 מעלות.

2. הכנת הרוטב: במחבת מטגנים שום ובצל עד להזהבה, לאחר מכן מוסיפים את העגבניות הזוקיני, הבזיליקום ומתבלים בפלפל ומלח. מבשלים במשך 5 דקות על אש בינונית ומערבבים מדי פעם, עד לקבלת רוטב אחיד.

3.  מרטיבים 3 מצות במים במשך 30 שניות

4. רגע האיחוד: בתבנית פיירקס חסינת אש, יוצקים כף גדולה ונדיבה של רוטב עגבניות, על שכבת רוטב העגבניות מסדרים מצה, ועליה יוצקים שכבת גבינת ריקוטה, מוצרלה, פרמזן ועליה רוטב עגבניות ומצה וכך חוזרים על התהליך פעמיים.

5. מפזרים על כל השכבות גבינת מוצרלה ובזיליקום טרי ומכניסים לתנור למשך 40 דקות, חותכים ומגישים

פסח שמח!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע