יום לאחר שהממשל האמריקני אישר רשמית כי "עסקת המאה" של טראמפ תתפרסם בסוף חודש יוני, יו"ר המפלגה הרפובליקנית בישראל, עו"ד מארק צל, התייחס לפרטי התכנית המתגבשת והבהיר כי לישראל אין צורך לדאוג ממנה.
"אני לא יודע יותר על פרטי התכנית ממה שכולם דיווחו בתקשורת. אף אחד לא ראה את הפרטים מלבד אלו שעוסקים בהכנתה" הודה צל בראיון לסרוגים. לדבריו, "התכנית תכלול כמה חלקים שרבים בישראל יאהבו, וחלקים אחרים שיהיו פחות משמחים- תלוי איפה אתם בקשת הפוליטית. ברור שאף אחד לא יהיה מרוצה מהכל".
עם זאת, צל אמר כי "אין שום סיבה לחשוש מפרסום התכנית. ההבדל בין ממשל טראמפ לממשלות הקודמות בארה"ב הוא שהממשל הנוכחי לא יכריח את ישראל לקבל החלטות או לאמץ מדיניות שהממשלה תגדיר כמנוגדת לאינטרסים הביטחוניים של ישראל. בעבר הממשל האמריקני היה מנסה לשכנע את ישראל לבצע פעולות שהממשלה לא הייתה מעוניינת לעשות- אבל כיום זה כבר לא המצב, וממשל טראמפ לא יעשה זאת".
"התכנית לא תדרוש מישראל לשלם מחיר עבור ההכרה האמריקנית בירושלים וברמת הגולן. זו לא הדרך הנכונה להסתכל על התכנית" הוסיף והרגיע. "בלתי נמנע שארה"ב תבקש מישראל לנקוט בצעדים שלא כולם יאהבו, אבל היא לא תקשר את התכנית להחלטותיה הקודמות. ההחלטות על ירושלים ורמת הגולן התקבלו כדי לשרת לא רק את האינטרס של ישראל והמזרח התיכון, אלא גם את האינטרסים של ארה"ב עצמה. הם לא עשו טובות לישראל, אלא פעלו כדי לקדם את האינטרסים של הממשל".
"אם נתניהו יחליט- טראמפ יקבל החלת ריבונות ביו"ש"
צל הוסיף והסביר כיצד ישראל צריכה לפעול כעת מול ארה"ב בנוגע לעסקה. לדבריו, "המדיניות החדשה של ארה"ב אומרת שממשלת ישראל חייבת להחליט מה הקווים האדומים שלה. זה דבר שישראל נמנעה ממנה עד היום, בעיקר בנושאי מפתח כמו ירושלים ויהודה ושומרון".
כשנשאל על עמדתה של ממשל ארה"ב בנוגע להבטחה של ראש הממשלה להחיל ריבונות ביהודה ושומרון, צל אמר כי "אם נתניהו באמת מקיים את ההבטחה שלו לבוחרים, וזו באמת החלטה המאושרת על ידי הממשלה- אני מאמין שטראמפ והממשל האמריקני יקבלו זאת. השאלה היא האם הממשלה שנתניהו עומד להקים עכשיו באמת תוכל לקדם את זה. אני מעט סקפטי שזה יקרה, אבל אני מקווה שהוא יצליח".

מה דעתך בנושא?
10 תגובות
1 דיונים
נועם
מפלגת אמצע ישראל בראשות נועם בן ישראל שלום דתי ומדיני די לגזענות אלימות מלחמות
09:35 17.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
אני אוהב את אייס טי
09:35 17.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
אני אוהב את אייס קיוב
09:35 17.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
הראפ של טי איי הוא לא לילדים
09:34 17.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
שס חדש ישראל ביתנו העבודה הליכוד
09:33 17.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
נוצרים באיטליה מוסלמים בערב הסעודית
09:32 17.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
יהודים בסוריה דרוזים בטורקיה
08:47 09.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
דוריאן הייתה ילדה מעצבנת
08:46 09.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צדק
את חאן אל אחמר שכחנו !!!!
20:49 18.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
התמים
חלב ???????
22:11 18.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר