אם תרצו, אין זו הגדה: מתכון לפאי פקאן כשרה לפסח

לכבוד פסח המתקרב, הקונדיטורית אריאל בן חמו מעניקה לכם מתכון מיוחד לפאי פקאן שלא תאמינו שהיא גם כשרה לפסח. צפו במתכון שלב אחרי שלב

(צילום: שטארסטוק)

מתכון לפאי פקאן- כשרה לפסח

לכבוד פסח, הקונדיטורית אריאל בן חמו מעניקה לכם מתכון מיוחד לפאי פקאן שלא תאמינו שהיא גם כשרה לפסח. צפו במתכון שלב אחרי שלב

מצרכים: (לתבנית 20*20)
לתחתית:
80 גרם (3/4 כוס) שקדים טחונים דק
120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קורנפלור
50 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה בקוביות קטנות
1 ביצה
20-35 גרם (1-2 כפות) מים

שכבת פקאן:
200 גרם (3/4 1 כוסות) פקאנים
100 גרם (קצת פחות מכוס) אגוזי מלך
80 גרם חמאה
120 (חצי כוס) סוכר חום כהה (הדביק)
קורט מלח
50 גרם (3 כפות) מייפל טבעי
30 גרם (2 כפות) מים

פאי כשרה לפסח (צילום: אריאל בן חמו)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.

2. הכנת הבסיס:  בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הסוכר, מלח, קורנפלור, שקדים וחמאה בקוביות במהירות נמוכה, עד שהתערובת מגיעה למרקם של גרגרים קטנים.

3.מוסיפים את הביצה והמים ומערבלים עד שנוצר גוש בצק. במידת הצורך מוסיפים עוד כף מים.
מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.

4. מקפיאים את התחתית במשך 10 דקות.

5. אופים בתנור כ12 דקות או עד להזהבה קלה מאוד של הבצק.

6. שכבת פקאן: קוצצים את אגוזי המלך לחתיכות גסות. בסיר קטן מחממים סוכר חום, מלח וחמאה עד להמסה מלאה של החמאה.
מוסיפים מייפל ומים, מערבבים לאיחוד ומכבים את האש.

מוסיפים את אגוזי המלח הקצוצים ואגוזי הפקאן ומערבבים עד שכל האגוזים מצופים בקרמל.

7. רגע האיחוד: מעבירים את שכבת הפקאן מעל לתחתית הבצק ומשטחים לשכבה אחידה.

8. אופים עוד כ-15 דקות, מוציאים, מצננים לחלוטין וחותכים.

פסח כשר ושמח!

=================

המתכון באדיבות הקונדיטורית אריאל בן חמו, בעלת בלוג הבריאות "בריאלי"

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע
תגובה אחת מיין לפי
1
יש פאי פקאן פרווה? עם שמן ולא חמאה?
מבשלת | 24-04-2019 22:11
אשמח לתשובה