מבזקים
סרוגים

הדרישות לקואליציה: נתניהו בבטחון, לש"ס 3 שרים וכולנו בליכוד

ראש הממשלה פועל להרכבת הקואליציה בראשותו מול ראשי המפלגות הפוטנציאליות. על חלוקת התיקים: נתניהו רוצה את הבטחון אצלו, ש"ס תקבל 3 שרים והצעה לכולנו וישראל ביתנו להתמזג חזרה לליכוד

ה' ניסן התשע"ט
הדרישות לקואליציה: נתניהו בבטחון, לש"ס 3 שרים וכולנו בליכוד
הדרישות לקואליציה: נתניהו בבטחון, לש"ס 3 שרים וכולנו בליכוד צילום: (צילום: יונתן סינדל/ פלאש 90)

נשיא המדינה טרם החליט על מי יטיל את הרכבת הממשלה, אך ראש הממשלה נתניהו שהגיע לניצחון כביר בבחירות, כבר פועל להרכבת הקואליציה בראשותו מול ראשי המפלגות הפוטנציאליות.

לפי דיווח של עמית סגל בערוץ 12, נתניהו יציע לאביגדור ליברמן ומשה כחלון להתמזג חזרה לליכוד, כך שהמפלגה שעומדת כעת על 35 מנדטים תגדל ליעד של 44 מנדטים.

בתוך כך, לאחר הניצחון הגדול של ש"ס, המפלגה תדרוש שלושה שרים וככל הנראה היא אף תקבל זאת, ביהדות התורה סגן השר יעקב ליצמן צפוי להישאר במשרד הבריאות. בנוסף, הדרישות של המפלגות החרדיות ש"ס ויהדות התורה הן: העברתו של חוק הגיוס וסידור תקציב בני הישיבות".

בהקשר המשפטי, דיווח סגל כי נתניהו לאוו דווקא יקדם את חוק החסינות שיגרור סערה תקשורתית ומשפטית רבה, אלא מתכנן להמשיך ולכהן תחת כתב אישום בכל זמן המשפט, כשהשותפות הקואליציונית – לצידו. נציין כי לפי החוק, אין מניעה שראש ממשלה ימשיל לכהן בתפקידו במידה והוא לא נושא בתפקיד שר.

 

 

בנימין נתניהו הסכם קואליציוני הרכבת הממשלה תיק הביטחון