רגע לפני שנפרדים: מתכון למאפה בשר מיוחד

רגע לפני שנפרדים מהחמץ ועוברים לשבת במתכונת מצות, סידרנו לכם מתכון למאפה בשר עשיר וטעים שתשמחו לאמץ בשבת הקרובה- שבת שלום!

רגע לפני שנפרדים: מתכון למאפה בשר מיוחד
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למאפה בשר מיוחד

רגע לפני שנפרדים מהחמץ ועוברים לשבת במתכונת מצות, סידרנו לכם מתכון למאפה בשר עשיר וטעים שתשמחו לאמץ בשבת הקרובה- שבת שלום!

מצרכים:
1/2 2 כוסות קמח
200 גרם מחמאה/מרגרינה
1 כף מלח
1 כף אבקת אפיה
1/2 כף סוכר
1 ביצה
למלית:
500 גרם בשר טחון מופשר
1 בצל גדול
חופן צנוברים (לא חובה)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
6 שיני שום
4 כפות שמן
1 כף שטוחה פפריקה חריפה (אופציונלי)
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית שטוחה מלח
קמצוץ פלפל שחור גרוס
להברשה: ביצה

אופן ההכנה: 

הכנת הבצק: 1. חותכים לקוביות את המחמאה, ומעבדים בקערת מיקסר יחד עם הקמח, המלח, הסוכר, אבקת האפייה והביצה, עד לקבלת בצק אחיד.

2. עוטפים את הבצק בניילון, מעבירים למקרר ועוברים לעבוד על המלית.

הכנת המלית: 3. חותכים לקוביות את הבצל, וכותשים את שיני השום. קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה.

4. מחממים את השמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. לאחר מכן מוסיפים את הבשר ומערבבים בכף עץ, עד שהבשר מתפורר ומשחים.

5. מתבלים את הבשר בפפריקה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ומוסיפים את חופן הצנוברים ועשבי התיבול הקצוצים, מערבבים ומסירים מהאש. מניחים לתערובת הבשר להתקרר בצד וחוזרים לבצק.

6. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית טפלון עגולה בעלת שוליים מעט גבוהים בעלה הבצק.

7. מרדדים 2/3 מהבצק לעלה עגול בעובי 1/2 סנטימטר ומרדדים את שליש הבצק הנותר לעלה עגול.

8. יוצקים את תערובת הבשר כשהיא פושרת-קרה לתבנית, על הבצק, ומניחים מעל את עלה הבצק הנוסף. מהדקים היטב את הקצוות.

9. מברישים את הבצק בביצה טרופה, ניתן לקשט בשומשום

10. אופים במשך 45 דקות, עד שהמאפה מזהיב ומוצאים

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו