בראיון שיפורסם מחר (ו') בגיליון "המוסף לשבת" של ידיעות אחרונות, שובר דני דיין, יו"ר מועצת יש"ע את שתיקתו כלפי מתקפת השנאה לדרכה ההיסטורית של המועצה ולנציגיה.
"הריסת חמשת בתי האולפנה היא עוול וחוסר צדק משווע. אבל מי שאומר שזה כדור שלג שיהרוס את ההתיישבות הוא תבוסתן, חסר בטחון עצמי וחוטא לחלוטין לאמת. אני אומר למתיישבים – הרימו את ראשכם והסתכלו סביב. אנחנו עומדים על סף ניצחון היסטורי מול השמאל", אומר דיין בראיון.
עקיבא נוביק, המראיין, שמע מדיין כי הוא נכון "להיפגש על הגבעות" אם יסתבר שהבטחותיו של נתניהו לאחר ההצבעה על חוק ההסדרה יתבררו כריקות מתוכן, אך מאמין כי ביסוס השמירה על יהודה ושומרון על עימות פיזי או על כוחנות פוליטית– אינו משרת את ההתיישבות ונובע מחוסר אמונה ותבוסתנות.
דיין יוצא בראיון נגד מתקפת השנאה כלפי מועצת יש"ע, כלפיו וכלפי בונה ההתיישבות, מזכ"ל 'אמנה' זאב (זמביש) חבר ודוחה גם את הביקורת החריפה מכיוון קיצוני ההתיישבות בסוגיית מגרון וחוק ההסדרה.
"דרשו מאתנו לשרוף את כל הגשרים כדי שלנתניהו תישאר רק האופציה להעביר את חוק ההסדרה. סירבנו, כי הערכנו שאין לו סיכוי, ובדיעבד כולם רואים כמה צדקנו. רק בזכות העובדה שזמביש ואני השארנו את פתרון היקב על אש קטנה, ניתן היה להשיג את הפתרון הנוכחי. אחרת מגרון הייתה נהרסת ולא היה קם יישוב חדש".
בסוף הראיון מטיל דיין פצצה של ממש וחושף כי החליט להביא את גישתה ההיסטורית של מועצת יש"ע לאשרור במליאת המועצה. "כולם רוכבים על הגב של מועצת יש"ע מכל הכיוונים- הקיצוניים מבחוץ, וגם גורמים מבפנים. עם תום המערכה הנוכחית, אבקש הכרעה ברורה – הצבעת אמון בי ובגישה שאני מייצג."
"אני משוכנע שדעותיי מייצגות את הרוב העצום של תושבי יו"ש – באריאל, בעפרה, בשבי שומרון ובאלון מורה. לי יש הרבה תחליפים, אבל לדרך הזו אין תחליף. הדרך של להתבדל מהחברה הישראלית וליצור קו ירוק תודעתי בינינו לבינם היא דרך פשוט בלתי אפשרית".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
המומחה בפוליטיקה
03:04 15.06.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מומחה בפוליטיקה
19:50 14.06.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר