אביב הגיע: מתכון לעוגת שקדים מיוחדת

שבת אביבית לפנינו וזו בדיוק ההזדמנות להכין עוגה בהתאם. מתכון לעוגת שקדים יפיפייה ופורחת, שתכניס לכם את הטעם הכי נכון לעונה. צפו במתכון

אביב הגיע: מתכון לעוגת שקדים מיוחדת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת שקדים

שבת אביבית לפנינו וזו בדיוק ההזדמנות להכין עוגה בהתאם. מתכון לעוגת שקדים יפיפייה ופורחת, שתכניס לכם את הטעם הכי נכון לעונה. צפו במתכון:

מצרכים: 

חמאה/מרגרינה לשימון התבנית
כוס קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/4 1 כוסות סוכר
200 גרם ממרח שקדים
280 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
6 ביצים גדולות
לקישוט: אבקת סוכר ופרוסות שקדים קלופים

אופן ההכנה:

רצוי להשתמש בתבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ.

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומנפים שכבת קמח דקה על התבנית. הופכים את התבנית באוויר, טופחים על תחתית התבנית ונותנים לקמח המיותר לצנוח החוצה.

2. אל קערה גדולה מוסיפים את  כוס הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים.

3. במעבד מזון, מעבדים את הסוכר וממרח השקדים, עד לאיחוד מלא.

4. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לממרח השקדים. מעבדים עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. תוך כדי פעולה, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, עד לאיחוד מלא.

5. מוסיפים את תערובת הקמח למעבד המזון ומעבדים לבלילה סמיכה ואחידה.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה, ואופים במשך שעה עד שעה ו-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, ואם לוחצים בעדינות על אמצע העוגה, המרקם מרגיש 'קפיצי'.

7. נותנים לעוגה להתקרר מחוץ לתנור במשך 20 דקות, ורק אז מחלצים בזהירות מהתבנית. מעבירים בצמוד לדופן התבנית להב סכין, כך שהעוגה תיפרד מהתבנית, משחררים את התפס ומזיזים את השוליים.

8. בעזרת מרית יציבה מעבירים את העוגה לצלחת הגשה, ורק אחרי שהעוגה קרה לחלוטין, מפדרים את העוגה באבקת סוכר, מפזרים לקישוט פרוסות שקדים ומגישים.

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו