(צילום: תומר ניוברג/ פלאש90)
רגע לפני נסיעתו לפגישה עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, ראש הממשלה בנימין נתניהו, העניק ראיון על כל הנושאים שעל סדר היום. בראיון שהעניק לעמית סגל וירון דקל ב'כאן רשת ב', אמר נתניהו כי עיתוי פרסום השבת גופתו של זכריה באומל מקרי ואינו קשור לבחירות. "התאריך לא נקבע על ידי בחירות אלא על ידי שיקולים מבצעיים, ברגע שהסתיימה הבדיקה זה פורסם". עם זאת, נתניהו לא השיב לשאלה אם יש קשר בין השבת גופתו של באומל ליציאתו היום למוסקבה לפגישה עם נשיא רוסיה פוטין.
בתשובה לשאלה מדוע אינו מממש את הבטחתו מלפני עשור להפיל את שלטון חמאס בעזה, אמר נתניהו כי לא עשה זאת כיוון שלא מצא מנהיג ערבי שייקח את הרצועה תחת אחריותו: "עשינו הרבה בעזה, לא כבשנו אותה כי היינו צריכים להחזיק ולקחת עוד שני מיליון פלסטינים תחת רשותנו או לתת את זה למישהו. שוחחתי עם מנהיגים ערבים רבים, אף אחד לא התנדב".
ראש הממשלה ציין כי האפשרות של כיבוש הרצועה נמצאת על השולחן: "אינני יודע אם נצליח להגיע לשקט ארוך טווח, אבל דבר אחד אני יודע – אני לא עושה מלחמות מיותרות. אני מפעיל את הכוח שצריך ואני מוכן לשלם את המחיר הפוליטי".
בהתייחסו לפרסום בדה מרקר לפיו קנה את מניות הפלדה בהנחה של 95% אמר נתניהו: "זה שקר, לא קיבלתי אף הנחה. אני גאה בזה שאני מבין בכלכלה ובעסקים".
נתניהו התייחס לקמפיין הליכוד שמציג את גנץ כאדם לא יציב נפשית ואמר: "אמרתי עליו שאני חושב שזה גדול עליו. מעולם לא אמרתי שהוא לא שפוי, אמרתי שהוא קורס תחת הלחץ".
בתשובה לשאלה מדוע חלק לו שבחים כשסיים את כהונתו כרמטכ"ל אמר ראש הממשלה: "אני לא מתייחס לתקופת כהונתו כרמטכ"ל. אני חושב שהמעבר מהצבא לפוליטיקה במיוחד למדינאות הוא מעבר קשה מאוד וכנראה שבאמת קשה לו לעמוד בלחץ".
בהתייחסו להקלטה שפורסמה השבוע בחברת החדשות בה נשמע נתניהו אומר שנשיא המדינה ראובן ריבלין "מחפש תירוץ לתת את הרכבת הממשלה לגנץ", אמר נתניהו כי התבסס על דבריו של גבי אשכנזי: "אני התייחסתי לכך שהנשיא אמר שהוא יטיל את מלאכת הרכבת ממשלה על המפלגה הגדולה היותר אם אף אחד לא יקבל 61 מנדטים".
ראש הממשלה הצהיר כי לא יכניס את גנץ ולפיד לממשלתו: "אקים ממשלת ימין חזקה אם אבחר- בלי גנץ ובלי לפיד ועם מפלגות הימין", אמר.
נתניהו נמנע מלהביע עמדה בעניין החוק הצרפתי האוסר על העמדת ראש הממשלה לדין במהלך כהונתו: "אני לא עוסק בזה בכלל וגם לא עסקתי בזה וזאת האמת לאמיתה. אני לא צריך חוק צרפתי כי הכל יתרסק בשימוע".
בתגובה לדוח מבקר המדינה על מצב התחבורה בישראל אמר נתניהו: "אני רואה עדיין דברים שצריך לעשות בתחבורה, יש לנו עוד הרבה עבודה. אנחנו עושים דברים, המדינה אחרת, כולם רואים את זה".
מה דעתך בנושא?
16 תגובות
3 דיונים
אור
אתה אשם. תחליפו את ביבי
05:35 28.10.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שימי
נו, חסידי ביבי, אתם עדיין ממשיכים להלל את הקיסר?
14:06 10.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נוסע מן העתיד
שהגיבו פה ועמדו מאחורי "המנהיג הדגול" שאף אחד "לא מתקרב לקצה הציפורן שלו". מחדל 23 על ידיו
13:53 01.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הפנתר
לאחר שלטון ארוך ומתיש מלא בהרבה דמגוגיה הייתי רוצה לראות את "ביבי היוזם" שיקטע את הביזיון המתמשך,
23:52 09.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
מנהיג גדול,חכם חזק,שנון ואהובבבבבב.
16:11 05.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דויד
רמטכ״ל לא יכול לנהל מדינה גם אהוד ברק התרסק ברק שווה כפול מגנץ
12:16 04.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ליכודניק לשעבר
היום זה "החלטתי" - הוא לא משתף את השרים, הוא לא משתף את הרמטכ"ל, הוא חי לו בעולם דמיוני משלו. נתניהו פשוט לא שפוי - הוא דיקטטור מטורף בהתהוותו - לנגד...
היום זה "החלטתי" - הוא לא משתף את השרים, הוא לא משתף את הרמטכ"ל, הוא חי לו בעולם דמיוני משלו. נתניהו פשוט לא שפוי - הוא דיקטטור מטורף בהתהוותו - לנגד עינינו המשתאות. וביום הנורא ההוא, לא קם צדיק אחד - אין פוצה פה וכל הקרנפים השפילו עיניהם. יהודים תתעוררו - השם גזר את גורל נתניהו לשבט בבחירות הבאות כדי להציל את עם ישראל
המשך 10:16 04.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יובל
טוהר מידות ונקיון כפיים הוא תנאי ראשון במעלה לכל מנהיג.
09:53 04.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Gg
תשתקו כולכם כולל גנצי ותגידו תודה
09:38 04.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שוקי
הוא מס 1
12:48 04.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חזי
היה חזק, אנחנו איתך לאורך כל הדרך.
09:20 04.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר