מתכון למרק אפונה
הגשם חזר אלינו בכל הכוח וזו הזדמנות מעולה, להכין מרק מחמם ומנחם. פחות מ-30 דקות ויש לכם מרק אפונה מפנק שתשמחו לאמץ לכל רגע של חורף- צפו עכשיו במתכון:
מצרכים:
1 כף שמן זית
1/2 בצל, קצוץ
1 שן שום, כתושה
300 גרם אפונה קפואה, מופשרת
2 כוסות ציר מרק ירקות או מים + מעט אבקת מרק
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל במשך 7-10 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה עד שהוא ריחני.
2. מוסיפים את האפונה וציר המרק, וממשיכים לבשל עד לבעבוע. לאחר מכן מסירים מהאש.
3. במוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים את המרק עד למרקם הרצוי.
4. מחזירים את המרק לאש, ומחממים על אש בינונית תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהמרק מבעבע וחם. ניתן להוסיף ציר מרק או מים לדילול המרקם.
5. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מחלקים בין קעריות אישיות, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
טיפ: מומלץ להגיש לצד פרוסות חלה קלויות בתנור או בטוסטר ושמנת.
בתאבון!
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
יוסי
במקום השמנת המומלצת בטיפול, לטעמי, רצוי מאד. להוסיף קבנוס מעלה הטעם לשמיים
14:12 01.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר