בדיוק שהגשם חזר: מתכון למרק אפונה שתמיד מצליח

הגשם חזר אלינו בכל הכוח וזו הזדמנות מעולה, להכין מרק מחמם ומנחם. פחות מ-30 דקות ויש לכם מרק אפונה מפנק שתשמחו לאמץ לכל רגע של חורף- צפו עכשיו במתכון

בדיוק שהגשם חזר: מתכון למרק אפונה שתמיד מצליח
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למרק אפונה

הגשם חזר אלינו בכל הכוח וזו הזדמנות מעולה, להכין מרק מחמם ומנחם. פחות מ-30 דקות ויש לכם מרק אפונה מפנק שתשמחו לאמץ לכל רגע של חורף- צפו עכשיו במתכון:

מצרכים:
1 כף שמן זית
1/2 בצל, קצוץ
1 שן שום, כתושה
300 גרם אפונה קפואה, מופשרת
2 כוסות ציר מרק ירקות או מים + מעט אבקת מרק
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל במשך 7-10 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה עד שהוא ריחני.

2. מוסיפים את האפונה וציר המרק, וממשיכים לבשל עד לבעבוע. לאחר מכן מסירים מהאש.

3. במוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים את המרק עד למרקם הרצוי.

4. מחזירים את המרק לאש, ומחממים על אש בינונית תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהמרק מבעבע וחם. ניתן להוסיף ציר מרק או מים לדילול המרקם.

5. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מחלקים בין קעריות אישיות, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

טיפ: מומלץ להגיש לצד פרוסות חלה קלויות בתנור או בטוסטר ושמנת.

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע
תגובה אחת מיין לפי
1
מרק האפונה
יוסי | 01-04-2019 14:12
במקום השמנת המומלצת בטיפול, לטעמי, רצוי מאד. להוסיף קבנוס מעלה הטעם לשמיים