הפתעה מחממת: מתכון למרק בצל מוקרם

הגשם חזר וזו בדיוק ההזדמנות להכין הפתעה מחממת וטעימה שמגיעה בתוך כיכר לחם. צפו במתכון למרק בצל מוקרם בלחם שתשמחו לאמץ, לא רק בקור

טעים להכיר: הפתעה מחממת ליום חורפי
  צילום: שאטרסטוק

מתכון למרק בצל

הגשם חזר וזו בדיוק ההזדמנות להכין הפתעה מחממת וטעימה שמגיעה בתוך כיכר לחם. צפו במתכון למרק בצל מוקרם בלחם שתשמחו לאמץ, לא רק בקור

מצרכים:
100 גרם חמאה
2 ליטר בצל פרוס לרצועות, פרוס דק
1 כף עלי טימין, קצוץ דק מאד
1 כוס יין לבן (לא חובה)
2 ליטר מים
פלפל לבן, מלח, מעט סוכר
לקערת הלחם:
לחמניות גדולות ויציבות – בהתאם למספר הסועדים
גבינה צהובה
חמאה רכה

אופן ההכנה:

1.לחמם את החמאה עד שהיא חומה (לא שחורה!),

2.לזרוק לתוך החמאה את הבצל והטימין הקצוץ ולבשל עד שהבצל רך וחום.

3. להוסיף את היין ולערבב היטב, לגרד את התחתית. לצמצם את כל היין.

4.להוסיף את המים ולאחר שמגיע לרתיחה להוסיף את התבלינים. לבשל כ-20 דקות נוספות ולתקן טעמים.
טיפ: במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. הסוכר רק צריך לאזן את חמיצות היין.

5. לקערת הלחם: מסירים את החלק העליון של הלחמנייה, ובעזרת סכין חדה מרוקנים את פנים הלחמנייה בשלמותו, גורפים החוצה עם כף ושומרים בצד. נזהרים להשאיר מספיק שוליים כדי שהמרק לא ירכך את הלחמנייה מהר מדי.

6.מחממים תנור ל-190 מעלות.

7. מניחים מעט חמאה בקצה הסכין, ומצפים את החלק הפנימי של הלחמנייה. מרפדים את תוך הלחמנייה ב3-4 פרוסות גבינה צהובה, ואופים בתנור שחומם מראש עד שהגבינה נמסה.

8. חוצים לשניים את פנים-הלחמנייה שהוצאנו קודם, מורחים חמאה על החצאים – מכל צד, מניחים על חצי אחד 1-2 פרוסות גבינה צהובה וסוגרים עם החצי השני, כמו כריך. מחממים מעט חמאה במחבת על אש בינונית, ומטגנים את הכריך, עד שהגבינה נמסה ושני הצדדים משחימים.

9. רגע האיחוד: מוציאים את קערת הלחם מהתנור, יוצקים לתוכה את המרק ומגישים חם

========

המתכון למרק באדיבות השף הראשי ברשת קפה גרג, נדב מרום.

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו