הכי מרשימה: מתכון לעוגת שבת מ-4 מרכיבים

אם אתם עדין מתלבטים על הפתעה מתוקה לשבת, עוגת פבלובה היא לגמרי הפתרון המושלם. גם מרהיבה וגם לא מסובכת להכנה, לכם רק נותר להוציא את הפירות ולצפות להמון מחאות

הכי מרשימה: מתכון לעוגת שבת מ-4 מרכיבים
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת פבלובה

אם אתם עדין מתלבטים על הפתעה מתוקה לשבת, עוגת פבלובה היא לגמרי הפתרון המושלם. גם מרהיבה וגם לא מסובכת להכנה, לכם רק נותר להוציא את הפירות ולצפות להמון מחאות

מצרכים:
4 חלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
1 כפית גרידת לימון
375 מ"ל שמנת מתוקה/צמחית
לעיטור: תותים, קיווי, מנגו או כל פרי אחר שתבחרו

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-100 מעלות.

2. מקציפים במיקסר את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

3. מוסיפים את גרידת הלימון לקצפת בתנועות קיפול, וממלאים שק זילוף בקצפת.

4. את הפבלובה אפשר להגיש כמנות אישיות או כמנה אחרונה קולקטיבית. אם בחרתם באפשרות הראשונה, סמנו עיגול גדול במרכז נייר אפייה, אם בחרתם באופציה ב', סמנו 6 עיגולים קטנים בגודל שווה על נייר אפייה.

5. מזלפים את הקצפת בתוך העיגולים, ויוצרים שקע באמצע, כעין קערה, עם שוליים עבים. משקיענים יכולים לזלף שוליים מדוגמים בעזרת הצנטר.

6. אופים את המרנג במשך שעתיים, עד שמרנג מתקשה. מוציאים ומקררים.

7. כשהמרנג קר, מקציפים היטב שמנת מתוקה, ממלאים את שקע/שקעי הפבלובה ומעטרים בפרוסות פירות טריים.

8.מגישים מיד. אם בחרתם להגיש פבלובה מרכזית, ניתן לפרוס כמו עוגה ולהגיש משולשים

שימו לב: ניתן לשמור את בסיס המרנג לפבלובה כשהוא ללא מילוי, עד 3 ימים במקרר כשהוא עטוף היטב. את הפבלובה עצמה מומלץ להרכיב כמה שיותר סמוך להגשתה.

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע