חוזרים לשנות ה-60': מצרים תרכוש מטוסי קרב מרוסיה
בתעשיית הביטחון הרוסית דיווחו כי מצרים תרכוש 24 מטוסי קרב מתקדמים מרוסיה, בעלות של כ-2 מיליארד דולר. המטוסים, שיסופקו בשנה הבאה, צפויים לשמש את הצבא המצרי במלחמה נגד דאעש

האם מצרים ורוסיה בדרך להתקרבות? כלי התקשורת ברוסיה דיווחו הבוקר (שני) כי מצרים תרכוש 24 מטוסי קרב מתקדמים מרוסיה, בעלות כוללת של כ-2 מיליארד דולר.
על פי הדיווחים, המתבססים על מקורות בתוך תעשייה הביטחונית ברוסיה, משרדי הביטחון במצרים ורוסיה סיכמו לאחרונה על פרטי ההסכם. מטוסי הקרב שיועברו לחיל האוויר המצרי הם מדגם "סוחוי Su-35", המסוגלים לשאת טילים ששוקלים עד 8 טון ולטוס במהירות של עד 2,400 קמ"ש. במידה והעסקה תצא לפועל, המטוסים יסופקו בשנה הבאה- ובכך מצרים תהפוך לאחת מרוכשות הנשק הגדולות מרוסיה בשנים האחרונות.
המטוסים צפויים לשמש את הצבא המצרי במאבקו נגד ארגון דאעש, שהחל לפני שנתיים כתגובה לפיגוע של ארגון הטרור במסגד בעיר ביר אל-עבד בסיני, בו נהרגו 305 בני אדם ונפצעו 128 נוספים. מאז תחילת המבצע נהרגו בסך הכל 350 פעילים מארגון הטרור, אל מול 30 חיילים מצרים שנהרגו בקרבות. באוגוסט האחרון דווח כי כוחות הצבא חיסלו 50 מחבלים במבצע בצפון חצי האי סיני, הסמוך לגבול הדרומי עם ישראל. בנוסף, 49 חשודים נוספים בטרור נעצרו והועברו לחקירה. בהודעה נאמר כי החיילים גם ביצעו תקיפות אוויריות נגד בסיסי ארגון הטרור באזור, במהלכם נהרסו 26 מחסני נשק ומקומות מסתור של כוחות דאעש נהרסו. עוד נטען כי 64 מטעני חבלה נוטרלו, ו-32 מכלי הרכב ששימשו את המחבלים נהרסו גם כן.
בינואר האחרון נשיא מצרים עבד אל-פתח א-סיסי חשף בראיון לרשת CBS News כי הצבא המצרי משתף פעולה עם ישראל במסגרת המלחמה נגד דאעש בסיני. לדבריו של א-סיסי, מדובר ב"שיתוף הפעולה העמוק והקרוב ביותר שאי פעם היה בין מצרים לישראל. לפעמים חיל האוויר שלנו צריך לחצות את הגבול הישראלי, ולכן יש לנו מגוון רחב של שיתופי פעולה עם ישראל". האישור הגיע בתגובה לדיווח של עיתון "ניו יורק טיימס" אשר העריך כי כוחות חיל האוויר הישראלי תקפו יעדים בסיני יותר ממאה פעמים וסייעו למצרים להילחם בטרור.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו