יו"ר האיחוד הלאומי, חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ', ממשיך לתקוף את יו"ר מפלגת 'זהות', משה פייגלין, ואחרי שמוקדם יותר היום (שלישי) הוא כינה אותו "מגלומן חסר אחריות", כעת כותב סמוטריץ' כי פייגלין הוא משיח שקר.

סמוטריץ' התייחס לדבריו של יו"ר מפלגת 'העבודה' אבי גבאי בגל"צ, לפיהם הוא עישן מריחואנה, ואמר כי כולם מנסים לחקות עכשיו את פייגלין.

"מה שאנחנו רואים בימים האחרונים זה אוסף של יצורים חסרי חוליות שמיישרים קו עם כל אופנה פופוליסטית ורודפים עכשיו אחרי משיח השקר פייגלין כדי לקושש עוד כמה קולות", כתב סמוטריץ' בחשבון הטוויטר שלו. עוד הוא הוסיף כי "זה הדבר הכי רחוק ממנהיגות שיש. אם האמנתם בזה כל הזמן אז למה רק עכשיו נזכרתם?".

מוקדם יותר, בראיון לתוכנית 'פתחי וזמרי' ברדיו גלי ישראל, אמר סמוטריץ': "פייגלין הוא אדם חסר אחריות, הוא מגלומן שמשחק אותה סטיב ג'ובס נחמד במודעות".

לדבריו: "אם הוא אומר שהתנאי שלו להיכנס לממשלה זה להציף את רחובות ישראל בסמים- כי אין דבר כזה סמים קלים- אז כל עוד זה תלוי בי- הוא לא יכנס לממשלה. ‏אני לא מתכוון בשום אופן לזרום עם עגל הזהב הזה, אם יש כמה מסטולים במרצ שרוצים לפתוח את הבוקר עם ג׳וינט – שיצביעו לפייגלין". בהמשך העיד על עצמו סמוטריץ' כי "מעולם לא ניסיתי ג׳וינט, חס וחלילה".

ממפלגת 'זהות' נמסר לסרוגים כי "משה פייגלין לא ירד לרמת שיח כזו. דבריו של סמוטריץ' אינם ראויים לתגובה".

האזינו לראיון המלא

שגיאה: סוג קובץ לא נתמך

בראיון לאותה תכנית אמרה איילת שקד: "פייגלין נמצא הרבה שנים בפוליטיקה ולא עשה כלום. הציבור צריך להצביע לפוליטיקאים עם קבלות".

על הפרסומים אודות עמדת מפלגתה בנושא הלגליזציה, אמרה שקד: "מעולם לא הוצאנו הודעה שאנחנו נגד לגיליזציה, ברור שאסור להשתמש בקנאביס מתחת לגיל 21, דבר שני צריך לוודא ששימוש מוגזם לא מזיק לבריאות, נברר את הדברים האלו ואם נשתכנע- נשקול לתמוך".

על דבריה של שקד מסר פייגלין לסרוגים: "עם רשימת הישגים מפוארת שכוללת עינוי שווא של עשרות נערים, הגנה על מעמדם של היועצים המשפטיים, יישור קו עם החרבת שכונות יהודיות תוססות, ולסיום, בית משפט עליון שמתכנס בכדי לבטל את חוק הלאום – הייתי נמנע מלדון בהישגיהם של אחרים".