הותר לפרסום: שירות הביטחון הכללי, בשיתוף עם צה"ל ומשטרת ישראל, עצרו במהלך החודש הקודם את המחבל שחדר לפני שנתיים ליישוב אפרת ודקר תושב, בן 50 שנפצע באורח קל.

מהחקירה עלה כי המחבל, אימן מחמד עלי פואגרה, בן 27, תושב הכפר ג'ורת א שמעה, המזוהה עם ארגון הטרור חמאס, רכש את הסכין, באמצעותה ביצע את הפיגוע, מבעוד מועד, הגיע ליישוב אפרת במטרה "לרצוח ישראלים ודקר אזרח ישראלי אשר נקרה בדרכו".

הגבר נדקר מחוץ לביתו שברחוב דוד המלך, הרחוב המרכזי באפרת. חובשים ופרמדיקים של מד"א שהגיעו למקום העניקו לפצוע טיפול רפואי ופינו אותו לבית החולים שערי צדק בירושלים עם פציעות בפלג גופו העליון. במקביל, כוח צה"ל שהגיע ליישוב פתח במצוד אחר החשוד בדקירה, שנמלט מהמקום. בהמשך הושם כתר על הכפר חירבת עבדאללה איברהים הסמוך, אך המחבל לא אותר כאמור עד לסוף החודש הקודם.

תוצרי החקירה הועברו לידי גורמי התביעה הצבאית, לשם הגשת כתב אישום בעניינו. מהשב"כ נמסר כי "ביחד עם שאר זרועות הביטחון, ימשיך לפעול לסיכול ופיענוח פיגועים ולא ישקוט עד למיצוי הדין עם המעורבים בהם, גם בחלוף השנים ממועד ביצועם"