ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש הבוקר (שני) עם הסנאטור לינדזי גרהאם, זאת במסגרת ארוחת בוקר שהתקיימה במעונו בירושלים. בפגישה השתתף גם שגריר ארה"ב בישראל דייוויד פרידמן.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: זיו סוקולוב\שגרירות ארה"ב)

אמש גראהם ופרידמן ביקרו בעוטף עזה, שם קיבלו תדריך מאלוף פיקוד הדרום, הרצי הלוי. כמו כן סיירו במנהרת טרור של חמאס שנחשפה על ידי צה"ל, לצד מפקד אוגדת עזה, תא"ל אליעזר טולדנו. "המנהרות שימשו את חמאס להבריח כלי נשק ולהטיל טרור על אזרחי ישראל" אמר גרהאם על הסיור. "עלות מנהרה אחת שווה לעלות של 2 בתי ספר חדשים, או 30 דירות חדשות. חמאס בוחר בקביעות בהחלטות הלא נכונות עבור אזרחי עזה. זה שובר את הלב".

גרהאם נחשב כתומך נלהב של ישראל, ויזם בשנה שעברה את "חוק טיילור פורס"–  הקובע שארה"ב לא תעביר כספי סיוע לרשות הפלסטינית עד שהנהגת הרשות תפסיק לשלם משכורות למחבלים ובני משפחותים, ותגנה את הטרור. החוק, שנקרא על שמו של אזרח אמריקני שנרצח לפני שנתיים בפיגוע בטיילת ביפו, אושר בקונגרס בתמיכה דו מפלגתית, כשגם רפובליקנים וגם דמוקרטים אישרו את ההצעה.

"טיילור פורס היה גיבור אמריקני, שנרצח באכזריות בידי טרוריסטים. אך במקום לגנות את המתקפה הנוראית, והמוני מתקפות אחרות כמוה, הרשות הפלסטינית משלמת כסף למחבלים ומשפחותיהם" אמר גראהם על החוק. "התגמול למתקפות טרור אינו תואם לערכים האמריקנים. המנהג הזה- לשלם כדי להרוג- חייב להיפסק".