מרתיח: בובות אנטישמיות נצפו בקרנבל בבלגיה
תושבי העיר אלסט בבלגיה נדהמו לראות מיצג אנטישמי בצעדת הקרנבל השנתית, כשבובות של "יהודים" הסתובבו ברחובות עם שקי כסף. בקהילה היהודית הזדעזעו: "זה מזכיר ימים אפלים, אין שום מקום לדברים כאלו בבלגיה"

זעזוע בבלגיה: משתתפי צעדת הקרנבל השנתית שנערכה אמש בעיר אלסט נדהמו לראות מיצג אנטישמי שהוצג על ידי חברת הבובות "Vismooil’n"- במסגרתה בובות ענק של "יהודים" הסתובבו ברחובות כשבידיהם שקי כסף שעליהם עכברים.
בחברה הסבירו כי המיצג, שנקרא "שנת השבת", הוכן כמחאה על יוקר המחיה במדינה. "הכל נהיה כל כך יקר, שעד סוף שנת 2019 כבר לא יוותר כסף לשנה הבאה" אמרו בארגון. הלכנו על מיצג שנועד להראות את העובדה הפשוטה, שתושבים רבים לא יכולים לגמור את החודש בכבוד".
"אין שום מקום לדברי אנטישמיות בבלגיה"
בקהילה היהודית הזדעזו מהמיצג האנטישמי. "התמונות הקשות הללו מזכירים ימים אפלים בתולדות אירופה" טען הרב הראשי של בלגיה ונציג 'ועידת רבני אירופה' במוסדות האיחוד האירופי, הרב אברהם גיגי. "הדבר החמור ביותר בעניין היא העובדה שהקרנבל המביש הזה מתקיים בחסות אונס"קו. במקום שארגון בינלאומי שכזה ישווק ערכים של סובלנות וכבוד, הם משווקים רעיונות של שנאה אנטישמית, הסתה, וגזענות".
הרב בנימין ג'ייקובס, המשמש כראש ארגוני הקהילות היהודיות במדינה, הודיע כי פנה לוועדת הממשלה הבלגית הפועלת נגד אנטישמיות בנושא. "מדובר במיצג מזעזע, שכלל קריקטורות אנטישמיות הדומות לאלו שהוצגו בשנת 1939" טען. "אין שום מקום לדברים כאלו במדינה דמוקרטית מתקדמת כמו בלגיה".
יו"ר איגוד הארגונים היהודיים באירופה, הרב מנחם מרגולין, הוסיף והגיש מחאה רשמית למארגני הפסטיבל ולרשויות המקומיות באלסט. "עצם העובדה שהמיצג האנטישמי הזה מוצג בראש חוצות במסגרת פסטיבלף ואף אחד כאן לא מתנגד לכך, מעידה יותר מכל כי האנטישמיות באירופה לא רק מרימה ראש – אלא כבר קונה לה אחיזה בראשיהם של רבים" אמר. "אסור לנו להמתין שדם יהודי יישפך. אנחנו פונים לרשויות באירופה בדרישה להגביר את המאמץ החינוכי במדינות השונות, נגד האנטישמיות הפושה". עוד קרא לממשלת ישראל לפעול למיגור האנטישמיות במדינה.
זו לא הפעם הראשונה שבה נראים מיצגים אנטשימיים בצעדה. בשנת 2013 חברת STP הכינה מיצג לציון 80 שנה לעלייתו של היטלר לשלטון, במסגרתה הוצג קרוואן שנראה כמו רכבת ששימשה את הנאצים להעברת יהודים למחנות ההשמדה לצד שחקנים שהתחפשו לחיילי אס-אס.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו