חדשות

מסתבך: האמירה השובניסטית של יאיר לפיד

ח"כ יאיר לפיד הסתבך לאחר שביקש מאורנה ברביראי לקום במהלך כנס- ונתקל בסירוב: "יש לנו מעט נשים וגם הן לא ממושמעות". חברות הכנסת זעמו: "אמירות כאלו לא מתאימות". לפיד התנצל על הדברים: "בדיחה לא מוצלחת"

מסתבך: האמירה השובניסטית של יאיר לפיד
צילום: (צילום מסך)

מכה למפלגת "כחול לבן"? ח"כ יאיר לפיד, המוצב במקום השני ברשימת המפלגה, עורר סערה הערב (ראשון) במהלך כנס בחירות, במהלכה נשאל מדוע אין נשים במקומות הראשונים במפלגה.

WhatsApp Video 2019-03-03 at 20.37.17
WhatsApp Video 2019-03-03 at 20.37.17| צילום: (צילום: ערוץ 12)

בתשובתו לפיד טען כי "ככה זה לא תקין, זה תוצאה של הדרך שבה הורכבה הרשימה של כחול לבן"- ומיד הציג את חברת הרשימה אורנה ברביבאי וביקש ממנה לקום, זאת כדי "שיגידו לה שלום". לאחר שסירבה לקום, לפיד אמר כי "היא לא רוצה לקום. יש לנו מעט נשים וגם הן לא ממושמעות".

בעקבות דבריו, חברות כנסת רבות הביעו את זעמן על האמירה השוביניסטית. "מה שוות שתי נשים בעשיריה אם אי אפשר לשלוט בהן" טענה יו"ר מרצ תמר זנדברג. גם ח"כ מירב בן ארי זעמה: "'יש לנו מעט נשים וגם הן לא ממושמעות". ברצינות??? אתה רץ לראשות הממשלה, אמירות כאלו לא מתאימות. לא מצחיק". השרה גילה גמליאל הסתפקה במעט מילים ואמרה כי לפיד הוא "יהיר. שוביניסט. חלש. עלוב", בעוד שיו"ר האופוזיציה שלי יחימוביץ בחרה דווקא לשבח את ברביבאי: "שאפו, את גברת גברת".

בעקבות הזעם הרב שהתעורר נגדו, לפיד התנצל על דבריו. "זו הייתה בדיחה לא מוצלחת" טען בטוויטר. "מתנצל בפני הנשים שנפגעו".

תגובות

14
13
דוד
03.03.19

לפיד עם כל הכבוד למר לפיד, לדעתי הוא טעה ולא התנהג יפה יאיר לא התנהג גם כלפי ערביי ישראל שלא רוצה לשבת איתם בממשלה יאיר , הייתה שואל את הערבים אח הם רוצים לשבת איתך בכלל מר לפיד - אצה לא רצוי

1
בניטשקה חונטשקה
04.03.19

השופט אבן טומי: יהיר לא אשם בשר הסוס עלה לראש אביו טומי שחיק טומי רגיל היה לכבוד שבת להפריש חלה ולאכול בשר סוסים.

12
הוא מאותרג
03.03.19

בנוסף הוא יכל גם לשלוח אותה למטבח וגנץ יכול לעשות על כולנו בקשת.ולנו נשאר רק לבכות

11
תהילה
03.03.19

שיגיד לאישתו לקום חוצפן . טמבל