פעמיים כי טוב: 2 מתכונים לפסטה לא שגרתית

תגידו שלום לרוטב העגבניות או השמנת השגרתי והכירו את הדרכים הטעימות והמקוריות לשדרג את הפסטה שלכם. 2 מתכונים לפסטה ברוטב אפונה וברוטב לימון חורפי- בתאבון!

מתכון לפסטה ברוטב תרד ואפונה

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
1 חבילת פסטה פפרדלה/ פנה
2 כוסות תרד קפוא שהופשר
6 שיני שום
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס אפונה ירוקה מקופסת שימורים
מלח ופלפל לבן
50 גרם חמאה

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה, לפי ההוראות שעל האריזה.

2. במקביל, ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים את התרד והשום ומערבבים יחד.

3. יוצקים את השמנת על התרד, מתבלים במלח ופלפל לבן ומבשלים יחד במשך 2 דקות. מוסיפים את האפונה ומערבבים הכל יחד.

4. מוסיפים את הפסטה למחבת, ומערבבים עד שהיא נעטפת היטב ברוטב. מגישים חם!


מתכון לפסטה ברוטב לימון

מצרכים:
350 גרם ספגטי
4 כפות רוטב פסטו
2 שיני שום, פרוסות דק
מיץ וגרידת קליפה מלימון אחד
3 גבעולי בזיליקום + תוספת לקישוט

לתיבול: 1/2 כפית פלפל שחור ומלח לפי טעם

אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה עם שוליים גבוהים, מערבבים את הפסטה עם 4 וחצי כוסות מים ושאר המרכיבים, מלבד מיץ הלימון והפסטו

2. מביאים הכל לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ומדי פעם מערבבים, עד שהמים מתאדים כמעט לגמרי והפסטה מבושלת היטב, במשך 8-10 דקות.

3. מוסיפים את מיץ הלימון והפסטו מערבבים ומתבלים בעוד מלח ופלפל שחור, אם צריך. מקשטים בעלי בזיליקום טריים קצוצים ומגישים מיד. למהדרים: ניתן להוסיף גם גבינת פרמזן מגוררת מעל

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע
תגובה אחת מיין לפי
1
משולש הפרמזן שנמכר בסופר גדול מדי
עובש | 26-02-2019 14:32
נתקע במקרר ומעלה עובש