נשאר לכם עוף? כך תהפכו אותו לסלט מטורף

נשאר לכם עוף משבת? במקום לזרוק אותו מצאנו לכם רעיון לארוחה קלילה וטעימה: סלט צבעוני ועשיר עם רוטב מפתיע שתשמחו להכין שוב ושוב. תודו לנו אחר כך

נשאר לכם עוף? כך תהפכו אותו לסלט מטורף
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לסלט עוף מרענן

נשאר לכם עוף משבת? במקום לזרוק אותו מצאנו לכם רעיון לארוחה קלילה וטעימה: סלט צבעוני ועשיר עם רוטב מפתיע שתשמחו להכין שוב ושוב. תודו לנו אחר כך…

מצרכים:
8 עלי חסה גדולים
3 צנוניות
1 גזר
נתח חזה עוף בגריל (ניתן להשתמש עם מה שנותר משבת)
3 כפות כוסברה טרייה קצוצה גס
3 כפות בוטנים קלויים
לרוטב:
כף חמאת בוטנים
כף כוס דבש
2 כפות רוטב סויה (אפשר להפחית לכפית אחת)
מיץ מחצי לימון
קמצוץ צ'ילי מיובש גרוס
מים חמים

אופן ההכנה:

1. פורסים לקוביות או רצועות את חזה העוף שנותר משבת ומחממים קלות על מחבת. במידה ואין לכם שאריות חזה עוף במקרר פורסים דק נתח חזה עוף, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. על אש בינונית-גבוהה צולים את העוף במשך 2 דקות מכל צד, עד להשחמה. מוציאים לכלי נפרד.

2. הכנת הירקות: פורסים לעיגולים דקים את הצנוניות ואת הגזר לרצועות ארוכות ודקות. ומוסיפים לקערה יחד עם החסה החתוכה

3. מוסיפים אל קערת הירקות את הבוטנים והעוף

4. הכנת הרוטב: בכלי נפרד, מערבבים את חמאת הבוטנים, הדבש, רוטב הסויה, מיץ הלימון והצ'ילי הגרוס, ובהדרגה מטפטפים פנימה מעט מים חמים, עד לרמת הדלילות הרצויה.

5. מזלפים את הרוטב בנדיבות על קערת הסלט ונהנים!

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו