דרמה פוליטית

גנץ ולפיד סיכמו על איחוד ברוטציה: אשכנזי מקום- 3

דרמה פוליטית: הבוקר סיכמו בניהם מפלגות חוסן לישראל- תל"ם על ריצה משותפת עם יש עתיד. כאשר הסכם הרוטציה ביניהם מדבר על חלוקה של שנתיים וחצי לכל אחד

גנץ ולפיד סיכמו על איחוד ברוטציה: אשכנזי מקום- 3
צילום: (צילום: ענת חרמוני/פלאש90)

בוקר דרמטי במערכת הפוליטית. הבוקר (חמישי) נחתם איחוד בין מפלגות יש עתיד וחוסן לישראל- תל"ם. החלוקה מדברת על הסכם לרריצה משותפת לראשות הממשלה כאשר מדובר על רוטציה של שנתיים וחצי לכל אחד כשגנץ יתחיל ראשון.

החמיישיה הראשונה של המפלגה המאוחדת צפויה להיראות כך:

1. בני גנץ

2. יאיר לפיד

3. גבי אשכנזי

4. בוגי יעלון

5.ניסנקורן

בהודעתם מסרו: "מתוך אחריות לאומית, החליטו בני גנץ, יאיר לפיד ובוגי יעלון על הקמת רשימה מאוחדת אשר תהווה את מפלגת השלטון החדשה של ישראל. מפלגת השלטון החדשה תעמיד נבחרת מנהיגים בטחונית וחברתית חדשה שתבטיח את בטחון המדינה, ותחבר מחדש את חלקי העם ואת החברה הישראלית המשוסעת. סוכם על ריצה משותפת לראשות הממשלה בהסכם רוטציה. בני גנץ יהיה הראשון בהסכם ויאיר לפיד יחליפו לאחר כשנתיים וחצי . מתוך הכרה בחשיבות הרגע והמשימה הלאומית החליט גם רא"ל גבי אשכנזי להצטרף למפלגה החדשה. ראשי המפלגה ימסרו הודעה מיוחדת בהמשך היום".

אורלי לוי אבקסיס שהמגעים בינה ובין גנץ התפוצצו אתמול, נותרה בחוץ. מפסידים נוספים מהמהלך הם כמובן הימין החדש, כחלון, ליברמן ואפילו איחוד הבית היהודי- עוצמה יהודית- בשל העובדה שנתניהו ישאב מכולם מנדטים כדי לעבור את מספר המנדטים שנוצרו בגוש המרכז שמאל.

בליכוד הגיבו הבוקר: הבחירה ברורה: "זו או ממשלת שמאל של לפיד-גנץ בתמיכת גוש חוסם של המפלגות הערביות, או ממשלת ימין בראשות נתניהו".

תגובות

9
7
שרה
21.02.19

אחוד גנץ לפיד לכל מצביעי הימין נא להצביע למלך בראשות בנימין נתניהו לא לאבד קולות כי גנץ לפיד לא ראויים לתפקיד הם אירוניים ודוד החוסן שלהם הם המפלגות הערביות

6
כהנא חי
21.02.19

אשכנזי שמאלן וגם ג'ובניק. שירת בקרייה בזמן שאיתמר בן גביר הפך דוכנים של ערבים בשוק של חברון. מול כל השמאל צריך כהנא חי גדול!

1
שלמה
21.02.19

ימין שכמוך בסד תקשיב היטב מה שאני אומר לך. אם אתה חושב שאתה מביא תועלת באופן שאתה מתנסח אז אתה טועה. תחשוב לפני שאתה מגיב.

5
אלרועי
21.02.19

לא שולל הבית היהודי לא מקבל את קולי אחרי האיחוד המבייש הזה. בנט נטש לטובתו האישית, וביבי מושחט. מי שקורא לבוגי יעלון שמאל אכל יותר מדי מהדייסה של הליכוד.