סורגים ארוחה: הפשטידות שיעשו לכם את השבת

מתלבטים איך לגוון את ארוחת שבת? פשיטדה אחת יכולה לסדר לכם את הסיפור, אבל אספנו לכם 3 אופציות לפשטידות טעימות וקלות להכנה- לכם רק נותר לבחור

הכי קלאסי: מתכון לפשטידת ירקות ועוף

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

1/2 ק"ג עוף טחון או הודו טחון
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 גזר
1 בצל
1/2 צרור פטרוזיליה
2 ביצים
3/4 כוס פירורי לחם
1/2 כוס שמן
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2.מגרדים לקערה בעזרת פומפייה את תפוחי האדמה, הגזר והבצל.

3. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.

4. מפוררים את העוף לקערה, מוסיפים את הביצים, השמן ופירורי הלחם. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.

5. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 50 דקות, עד שהפשטידה תקבל גוון זהוב-שחום.

6.ניתן להגיש חם או צונן, הכול עניין של טעם


הכי חורפי: מתכון לפשטידת פטריות וכרישה

(צילום: www.feastingathome.com)

מצרכים:

400 גרם לחם לבן טרי (הכי מומלץ: לחם צרפתי)
1/2 1 כוסות מים רותחים
14 גרם פטריות מיובשות
3/4 כוס שמן זית
680 גרם תערובת פטריות טריות
1 פקעת שומר, פרוסה דק
2 כרישות גדולות במיוחד (קצוצות – רק החלקים הלבנים והירוקים החיוורים)
8 שיני שום, קצוצות גס
1 כפית זרעי שומר (לא חובה)
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
1 כף תימין טרי קצוץ
1 כף רוזמרין קצוץ
1 ביצה גדולה, טרופה
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה: 
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, חותכים את הלחם חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ ומפזרים את קוביות הלחם בשכבה אחת בתבנית אפייה. מכניסים לתנור (אין צורך לחכות שיתחמם) ואופים במשך 15-20 דקות עד שהלחם קלוי ומיובש קלות. מוציאים ומניחים בצד.

2. מעבירים לקערה את הפטריות המיובשות ויוצקים עליהן את המים הרותחים. מכסים את הקערה עם צלחת ומשרים במשך 20-30 דקות.

3. חותכים את הרגל לפטריות הטריות, ומחממים את שמן הזית על אש בינונית גבוהה בסיר גדול עם תחתית כבדה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים במשך 10 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות.

4. מוסיפים לסיר את הכרישה, השומר, השום וזרעי השומר, ומבשלים במשך 6-7 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.

5. יוצקים לסיר את היין, ובלי לערבב, נותנים לו לחלחל היטב לירקות במשך 5-10 דקות.

6. במקביל, מסננים את הפטריות המיובשות, קוצצים אותן ומוסיפים לסיר. שומרים בצד את המים.

7. לאחר שהנוזלים בסיר התאדו, מסירים מהאש ובקערה גדולה מערבבים את תערובת הפטריות והירקות עם קוביות הלחם. מתבלים במלח ופלפל שחור, רוזמרין ותימין ויוצקים עד כוס אחד ממי בישול הפטריות המיובשות – הלחם אמור להיות לח אך לא רטוב. מערבבים פנימה גם את הביצה הטרופה.

8. יוצקים את התערובת לתבנית חסינת חום או פיירקס בגודל 23X33 ס"מ משומנת, מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40-45 דקות. לאחר 20 דקות האפייה הראשונות, מסירים את נייר הכסף.

מקור


הכי עשיר: מתכון לפשטידת בשר ותפוחי אדמה 

מצרכים:
1 ק״ג בשר טחון מופשר
7תפוחי אדמה גדולים
1 בצל לבן גדול
5 עגבניות
10 שיני שום
1 כוס מים חמים
6 כפות רסק עגבניות
5 כפות שמן זית
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
10 ענפי בזיליקום – רק העלים
קמצוץ אגוז מוסקט
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מפשירים את הבשר כמה שעות לפני מקלפים את תפוחי האדמה וקוצצים דק את הבצל ושיני השום.

2.  מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

3. במקביל מכניסים את תפוחי האדמה המקולפים לסיר מלא מים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך כרבע שעה או עד שהם מתחילים להתרכך.

4. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומוסיפים כשהשמן חם את הבצל הקצוץ ושיני השום ומטגנים קלות על אש בינונית. לאחר שהבצל מזהיב, מוסיפים למחבת את הבשר ומפוררים אותו בעזרת כף עץ.

5. קוצצים את העגבניות לקוביות ומוסיפים את העגבניות למחבת הבשר, מתבלים בבזיליקום, מלח, פלפל, פפריקה ואגוז מוסקט, מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות. לאחר מכן, מכבים את האש

6. כאשר תפוחי האדמה מוכנים (נועצים מזלג ובודקים את הרכות), פורסים אותם לפרוסות שוות בעובי של 1 ס"מ.

7.  בקערה קטנה מכינים את הרוטב- מערבבים עם רסק העגבניות וכוס מים חמים, מתבלים במעט מלח ופלפל

8. בתבנית מרובעת/ עגולה שעמידה בתנור- יוצרים שכבה ראשונה של פרוסות תפוחי האדמה. מעל שכבת תפוחי האדמה, משטחים חצי מכמות הבשר שבמחבת,מסדרים שכבה נוספת של תפוחי אדמה ומעליה יוצקים את רוטב העגבניות.

9. מסדרים את החצי הנותר של כמות הבשר ומסדרים מעל שכבה אחרונה של תפוחי אדמה. לאחר מכן מכניסים לאפייה במשך 30 דקות.

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
גוש השמאל מרכז כולל את הערבים
ימיני | 20-02-2019 15:02
אסור לתת למפלגות הערביות להיות הבלוק החוסם זה יביא אוסלו ג'