נתניהו גאון פוליטי. זאת לא חדשה, אבל שוב הוא מוכיח זאת. הוא התווה את הדרך, קצב בסרגלו את המטרה וכולם מתיישרים סביבו. הגנצים נוהרים לקלפיות ואיחוד גוש הימין זה מה שחשוב, אין אחד שלא משנן זאת בחצי הכדור הימני.

לא משנות תמונות של ברוך גולדשטיין או לא, לא משנה שהציונות הדתית כבר התפצלה לה לפצלים רבים עוד מעט יפיקו מהם שמן. נתניהו קבע, פימפם ולימין שור החלו צועדים כולם.

נכון, מה שאמר וקבע נתניהו לא מגיע בחלל ריק, הוא נכנס לתוך הטירוף חושים הזה שכל אחד בימין מקים לו מפלגה והולך איתה קדימה עם הראש בקיר. נכון. ועדיין זה לא יאמן כמה נמרץ האיש הזה וכמה מבוהלת הציונות הדתית לשמע חלילו.

הרי נתניהו בעצמו רצה להוריד את אחוז החסימה כדי להציל עוד את דרעי שמתנדנד בכיף כעלה נידף כבר זמן רב, אך אריה אם ישאג מי לא ירא? מי יודע כמה השלום הספרדי יציל את המפלגה הזו? אבל יש פערים אידאולוגיים בינו לבין אלי ישי. סליחה פערים אישיים נטו. וליצמן ידע גם ידע להשתמש בזה למנוע איחוד גם עם יהדות התורה. אז נתניהו יודע שמשם לא תבוא הישועה

אז כחלון וליברמן, שניהם יחד גם כן עושים נד נד על אותו קו המבדיל אם המפלגה קיימת בכנסת או רק מבחוץ. הצחקתם את איווט, כחלון עוד יש מצב אבל גם הוא עושה שרירים של מר ישראל.

אז מי נשאר? הציונות הדתית, הבן יקיר לנתניהו אליה אפשר לשלוח ראשי מל"ל, לכנס את העיתונאים הסרוגים, להרים טלפון לרבנים ולגרום לראשי סניפים מבוהלים להפיץ עצומות וכולם יתאחדו.

נתניהו מצא את החוליה החלשה בשרשרת והפעיל עליה את מלוא כובד משקלו.