ראש הממשלה בנימין נתניהו, נפגש היום (שלישי) עם ראש ממשלת צ'כיה אנדריי באביש, שהגיע לביקור בישראל. בפגישתם סיכמו השניים, כי יקיימו מפגש נוסף בקרוב, כשבאביש הזמין את נתניהו לביקור רשמי בפראג.
"זהו ביקורך הראשון בישראל, ואני בטוח שהוא לא יהיה האחרון" אמר נתניהו לבאביש. "מדינתך תמכה בישראל גם ברגעים הקשים. היא יודעת מה המשמעות של להיות דמוקרטיה קטנה שמוקפת בכוחות עוינים גדולים ממנה בהרבה, שנלחמת למען הישרדותה וחירותה. אנו מבינים את סיפורה של מדינתך, ואני חושב שמדינתך מבינה את סיפורה של ישראל. זה הוביל לידידות קרובה מאוד שבאה לידי ביטוי פעם אחר פעם בביקורים עוקבים".
"בכוונתנו לקיים ביקור נוסף כזה בקרוב מאוד, בפגישת G2G בפראג שבה אנו מקווים לחתום על הסכמים חשובים, ביניהם צבאיים, ולעבוד על נושאים שקשורים לטכנולוגיה וחדשנות, כמו גם סיוע בטיפול בחלק מבעיות המים של צ'כיה באמצעות מיומנות ישראלית" הוסיף. "אנו משוכנעים שיש מקום נרחב לשיתוף פעולה בינינו. אני רוצה להבטיח לך שאין גבול לאפשרויות לשיתוף הפעולה בינינו. אני באמת מאמין שבעבודה משותפת המדינות שלנו יכולות להשיג דברים נפלאים למען שני העמים שלנו, וביקורך הראשון כאן, שאני בטוח שיהיה אחד מני רבים, מהווה עדות לכך. ברוך הבא לירושלים, ידידי".
באביש אמר בתגובה לנתניהו כי "ישראל היא שותפתנו האסטרטגית במזרח התיכון. יש לנו שיתוף פעולה מצוין, זו הסיבה שהרפובליקה הצ'כית מעוניינת מאוד להמשיך את הדיונים בין ממשלותינו. כפי שאמרת והבטחת, שנארגן את ה- G2G בפראג השנה, כיוון שבפעם הקודמת זה היה בירושלים ב-2016, והגיע הזמן שנמשיך בשיתוף הפעולה הקונקרטי הזה".
"הסחר בינינו במצב טוב מאוד והוא צומח. אנו מוכרים את מכוניות הסקודה וטטרה לכאן, ולבסוף כשתגיע לפראג לפגישת ה- G2G אני בטוח שנשלים את רכישת רדאר "MADR" הישראלי, אבל כעת זה הולך בכיוון טוב ואני בטוח שנחתום על העסקה הזו" הוסיף. "דנו בנושאים קונקרטיים בשיתוף הפעולה בינינו בהגנה וביטחון, וכמובן אני מתרשם ממה שישראל השיגה במו"פ בהגנת סייבר ומכוניות אוטונומיות. אני שמח מאוד שהיו לנו דיונים קונקרטיים מאוד, ואני מצפה להמשיך את שיתוף הפעולה בינינו ולקבל אישית את פניך בפראג השנה".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים