אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מהיר וטעים: אצבעות פולנטה ברוטב עגבניות

מחפשים תוספת טעימה לארוחה או סתם נשנוש טעים? קבלו מתכון ממכר וקל לאצבעות פולנטה קריספיים ברוטב עגבניות שתשמחו לאמץ בכל הזדמנות

מהיר וטעים: זו התוספת שתשמחו להכיר
  (צילום: שני הלוי/מאסטר שף)

אצבעות פולנטה ברוטב עגבניות

מחפשים תוספת טעימה לארוחה או סתם נשנוש טעים? קבלו מתכון ממכר וקל לאצבעות פולנטה קריספיים ברוטב עגבניות שתשמחו לאמץ בכל הזדמנות

מצרכים:
1 כוס קמח פולנטה
2 כוסות חלב
2 כוסות מים
1 כפית מלח
100 גרם פרמזן מגורדת
2 ביצים
לציפוי:
קמח
פירורי פנקו
שמן לטיגון
לרוטב עגבניות:
1 קופסת עגבניות חתוכות דק
1 רסק עגבניות
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אורגנו או עלי בזיליום קצוצים דק

אופן ההכנה:
1. בסיר רחב מרתיחים את החלב, המים והמלח. מוסיפים את קמח הפולנטה, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם עד שהנוזלים נספגים, והפולנטה מתרככת.

2. מוסיפים את הגבינה ומערבבים.

3. מעבירים לתבנית מלבנית בינונית מרופדת נייר אפייה, משטחים, מהדקים ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.

4. מוציאים את הפולנטה מהתבנית וחותכים לאצבעות – פסים בגודל רצוי.

5. מחממים שמן מחבת רחבה, טובלים כל אצבע פולנטה בקמח, בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

6. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לכדי רוטב אחיד. טועמים ומתקנים את התיבול.

7. מגישים את אצבעות הפולנטה מעל הרוטב.

בתאבון!

=================

המתכון באדיבות המותג מאסטר שף

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו