"יהודישראלימני" – זוהי סיסמת הבחירות של מפלגת הימין החדש, שנחשפה לפנות בוקר עם השקת קמפיין המפלגה בעשרות מוקדים ברחבי הארץ. בימין החדש החליטו לבצע את השקת הקמפיין באופן שקט ומעשי בשטח, בשונה משאר המפלגות שבחרו לעשות זאת בכנס רב משתתפים.
כחלק מההחלטה, נתלו במהלך הלילה (שישי) שלטי ענק בעשרות מוקדים מרכזיים ברחבי הארץ עם סיסמת המפלגה "יהודישראלימני", כשלצידה מתנוססות תמונותיהם של ראשי המפלגה, שרת המשפטים איילת שקד ושר החינוך נפתלי בנט. במפלגה הסבירו כי הסיסמה נבחרה מפני שהיא "מבטאת את החיבור המדויק והמזוקק של ערכי המפלגה, של ימין אידיאולוגי חזק וערכי המחבר דתיים וחילוניים ביחד".

מאחורי הסיסמא עומדת התפיסה במפלגה לפיה הזהויות יהודי, ישראלי וימני מחויבות להיות מחוברות בקשר הדוק ביניהן. גם סדר המילים אינו אקראי: מרבית בוחרי המפלגה וקהל המצביעים הפוטנציאלי שלה, חילוניים ודתיים כאחד, רואים עצמם קודם כל כיהודים ולאחר מכן כישראלים. המילה "ימני" מבהירה את הקו הפוליטי המובהק של מפלגת הימין החדש – ימין מדיני, ביטחוני, כלכלי ומשפטי.
השלטים מתנוססים בצומת גהה, בירושלים, בתל אביב, בבית שמש, ברמלה ובעשרות מקומות נוספים. במהלך השבוע הבא יעמדו פעילי המפלגה בעשרות מוקדים נוספים עם דוכני הסברה ויחלקו סטיקרים לעוברים והשבים.

"הימין החדש הביא בשורה אמיתית למדינת ישראל" אמרה שקד. "כבר עם הקמתו הוחזרו 3-4 מנדטים לגוש הימין. בשנים האחרונות הוכחנו שכשהבוחרים מצביעים ימין הם יכולים לקבל גם מדיניות ימין. 40 שנה הימין בשלטון, ולראשונה המדיניות שבוחריו מבקשים באה לידי ביטוי. היום אנחנו מניפים בגאווה את החיבור בין חלקי העם, לא משנה אם הם דתיים וחילוניים. המפלגה רואה את עצמה כבית לאזרחים הערבים והדרוזים שמאמינים במדינה ורוצים להשתלב בחברה הישראלית".

״אני קודם כל יהודי. אנחנו גאים במילים ״נפש יהודי הומיה״, ולא מנסים לטשטש את הזהות שלנו" הוסיף בנט. "בקמפיין הזה יש מיליוני אזרחי ישראל שהזהות שלהם מזוקקת לצירוף אחד פשוט. יהודי, ישראלי, ימני – בגאווה!"
"אנחנו מחזירים הביתה רבבות מצביעים שבלית ברירה פנו למפלגות ״פייק מרכז״ אבל בפועל הם ימניים אמיתיים והימין החדש הוא הבית שלהם. אנשים שלא מתביישים ביהדות ולא מתביישים בתפיסתם הימנית, והזהות הישראלית שלהם לא מטשטשת אף אחת מהזהויות האחרות. אוהבים את עם ישראל ומדינת ישראל. ככה פשוט״.

מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
בר כוכבא
חורבן בית 3
11:52 09.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אזרח
תת רמה של מפלגות הימין רק יכבת מעצמכם לא לתושבי המדינה בעזרת השם תפלו כולכם יא הרסנים אין לכם אמונה
08:57 16.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
לא אמינים
14:36 15.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר