הפלסטינים נגד עומאן: בכירי הארגונים ברצועת עזה תקפו בחריפות את ממשלת עומאן, זאת לאחר ששר החוץ של המדינה נפגש אתמול (רביעי) עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בפולין.
"פגישתו של השר בן עלאווי עם נתניהו היא אסון ופשע גדול" אמר בכיר הג'יהאד האיסלאמי, אחמד אל-מודלל, בראיון לרדיו "אל-קודס". "עומאן מכה בבטן הרכה של האומה הערבית והאסלאמית".
במקביל, דובר חמאס סאמי אבו זהרי תקף גם כן את שר החוץ העומאני, וטען כי שיפור היחסים בין ישראל לעומאן פוגעת בארגון הטרור. לטענתו, "פגישת שר החוץ של עומאן עם נתניהו היא בושה גדולה, שמייפה את תמונת הכיבוש הפושע- והיא דקירה בגבו של העם הפלסטיני".
כזכור, אמש אמש נתניהו נפגש עם שר החוץ של עומאן, יוסוף בן עלאווי, בפגישה סודית שנערכה בחדרו במלון "אינטרקונטיננטל". "ההחלטה האמיצה של הסולטן קאבוס להזמין אותי לבקר בעומאן מביאה לשינוי בעולם" טען. "היא סוללת את הדרך לרבים אחרים לעשות את מה שאתה אמרת – לא להיות תקוע בעבר אלא להתקדם אל העתיד. רבים הולכים בעקבותיכם, גם כאלה שנמצאים כאן היום בוועידה".
"אני מודה לכם על המדיניות החיובית הזאת, שפניה לעתיד ושעשויה להוביל לשלום ולשגשוג עבור כולם" הוסיף. "אני מודה לך בשם אזרחי ישראל, ואני מרשה לעצמי לומר שגם בשם רבים במזרח התיכון". שר החוץ של עומאן אמר בתגובה כי "זהו חזון חדש וחשוב לעתיד. האנשים במזרח התיכון סבלו רבות כי הם נותרו בעבר. זהו עידן חדש למען העתיד ולמען שגשוג לכל העמים".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים