מועצת הכפר הערבי תקוע הצמוד לישוב היהודי תקוע, בו גדלה אורי אנסבכר ז"ל מגנים ומכחישים את הפרסומים על "משלחת ניחום אבלים" מהכפרים הסמוכים ומבטיחים: "משפחות הכפר ימשיכו להיות נאמנים לדם השהידים החפים-מפשע":

בדף הפייסבוק הרשמי של עיריית הכפר הערבי תקוע, פרסמו פוסט שמכחיש את מעורבות מוסדות ומשפחות הכפר הצמוד לישוב היהודי תקוע בו גדלה אורי אנסבכר ז"ל שנרצחה ביום ה' האחרון בידי מחבל ערבי, במשלחת ניחום אבלים, כפי שפורסם בתקשורת הישראלית.

וכך נכתב בפוסט: "לאור המידע המתורגם שהגיע לידינו מאמצעי תקשורת ישראלים על "השתתפות משלחת מטעם אנשים מהכפרים הסמוכים לישוב תקוע במסגרת משלחת לניחום החיילת (כך במקור) הנרצחת מההתנחלות שהוקמה על אדמות התושבים בסמוך לכפר תקוע. אנו מטעם עיריית תקוע ומטעם כל מוסדותיה ומשפחותיה מגנים ומכחישים כל השתתפות במשלחת מסוג זה, ומדגישים כי משפחות הכפר תקוע וכל מרכיביה ימשיכו להיות נאמנים לדם השהידים החפים-מפשע שלנו, ולעולם נמשיך להיות קוץ בגרונו של הכיבוש וכל הקושרים קשר נגד ההקרבה של עמנו המפואר".

הפוסט המקורי של מועצת הכפר תקוע

 

ועד פעולה רשמי גוש הרודיון הגיב על הפוסט וכתב: "הפוסט כבר זכה לעשרות לייקים ביניהם מצד משפחות שמועסקות בעבודות בנייה ואחרות בתוך הישובים היהודיים במזרח גוש עציון". ואף הציע בעקבות זאת "העבירו את ההודעה ל- 5 משפחות מישובי גוש עציון שממשיכות להעסיק פועלים ערבים מהכפר תקוע ומכפרים עוינים אחרים, ובכך חוסכות כסף, אך מסכנות את חייהן וחיי שכניהן"